Mieke Aalderink

Verhalenverteller die met spannende lange en korte verhalen uit de geschiedenis, de sprookjeswereld of de jeugdliteratuur grote groepen kinderen weet te boeien en te vermaken in een professionele voorstelling.

Verhalendocent die naast vertelvoorstellingen ook lessen verzorgt rond verhalen maken en verhalen vertellen, voor leerling én leerkracht. Kinderen zitten zelf vol verhalen en hebben een eindeloze fantasie. Een prachtig uitgangspunt voor taalcreativiteit, ontdekken van tekststructuur, presentatie, beeldend vormgeven van een verhaalidee en lees- en luistervaardigheid.

De leerling wordt verteller, de groep het publiek, een verhaal wordt een voorstelling gevolgd door applaus.

Als start van de les grijpt de verteller ze bij de lurven met een kort maar spannend verhaal. In de ban van dat verhaal gaat elke leerling naar eigen vermogen aan de slag. 

Mieke werkt al ca. 12 jaar als verhalenverteller, performer en docent en is geschoold bij verschillende professionele vertellers, de vertelacademie en de SAMWD in Lier (Be).
Kennis van jeugdliteratuur, leesbevordering en literatuureducatie is ontwikkeld in een loopbaan van ca. 25 jaar in het jeugdbibliotheekwerk als Specialist Jeugd.

Voor meer info www.verteller.com 

Een mail sturen kan ook mieke.verhalen@home.nl mieke.verhalen@home.nl
www.verteller.com
Postadres
Duijn en Daelseweg 29
5493 ED Nuland