Kunstlocatie Wurth

Würth- Groep en de Verzameling Würth
De Würth-Groep is met haar kernactiviteit, montage- en bevestigingsmaterialen, wereldwijd marktleider. Daarnaast voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, de kunst dichter bij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit liet prof. dr. h.c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als deel van de bedrijfscultuur in het concern integreren.

De verzameling Würth is ontstaan in de 60-er jaren op initiatief van Prof. dr. h.c. mult. Reinhold Würth en concentreert zich op kunst vanaf het einde van de 19de-eeuw tot en met heden. Met ruim 18.000 kunstwerken (schilderijen, beeldhouwwerken en grafiek) behoort de verzameling tot één van de belangrijkste bedrijfsverzamelingen in Europa. De werken worden tentoongesteld in 15 eigen Würth musea en kunstdependances, die vrij toegankelijk zijn voor het brede publiek.

Kunstlocatie Würth opende in 2002 haar deuren in het destijds nieuwe bedrijfspand van Würth Nederland B.V.brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl
Bezoekadres
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK 's-Hertogenbosch