Beam It Up

Wij willen erfgoed, cultuur en educatie leuker, gaver en toegankelijker maken. Vernieuwen en experimenteren om vooruitgang te boeken. In de klas, buiten of in een museum. Voor kinderen en volwassenen, leerlingen en bezoekers, leraren en directeuren. Dat doen we op verschillende manieren, maar altijd door gebruik te maken van technologische hulpmiddelen die het onderwerp tot leven brengen. Met de denkwijze van ontwerpers en een frisse blik op de situatie zien we altijd nieuwe mogelijkheden. Die we vervolgens samen tot werkelijkheid maken. 

Erfgoed
Door slim gebruik te maken van digitale hulpmiddelen laten we het verleden tot leven komen in het heden. We vertalen op vernieuwende wijze de verhalen die verscholen zitten in erfgoed. Ontwerpen educatieve programma’s vol actie en avontuur. Hierbij houden we rekening met alle lagen van het bijbehorende thema. We zorgen ervoor dat het boeiend en uitdagend is voor jong en oud. En dat deelnemers altijd een actieve rol spelen in onze projecten. Want in iedereen schuilt een archeoloog, curator of onderzoeker.

Door onze educatieve ervaring weten we te prikkelen en de aandacht vast te houden met programma’s die we op maat maken. Permanent of tijdelijk. Toeschouwers worden deelnemers, dan komt een onderwerp echt binnen en blijft het hangen. Zo slaan we bruggen tussen het erfgoed, de betrokken partijen die er alles van weten en scholen die een lesprogramma nodig hebben. We weten leerlingen en bezoekers te verbazen en te verbinden. Alles wat we bedenken werken we van A tot Z uit, van films tot 3D audiobeleving en van lesmateriaal tot virtuele animaties.

Scholen
Onze ervaring van de afgelopen jaren zetten we in om het onderwijs als geheel een boost te geven. Want net als kinderen hebben ook volwassenen hele goede ideeën. Het vertalen van die ideeën naar praktijk doen we op verschillende niveaus, zowel voor leerkrachtenteams als voor (bovenschoolse) besturen. We ondersteunen bij Cultuur met Kwaliteit-trajecten en ontwikkelen bovenschoolse projecten, altijd met een oog op kennisdeling tussen leerkrachten en scholen. Een duurzame samenwerking met onze opdrachtgevers is daarbij ons streven.

Technologische snufjes en nieuwe hulpmiddelen kunnen niet alleen gebruikt worden om beter les te geven. Ze kunnen ook helpen met het ontwikkelen van nieuwe ideeën, of een verfrissende blik geven op de dagelijkse omgeving. Hiervoor bieden we diverse op maat gemaakte programma’s aan. We maken gebruik van toepassingen als Virtual Reality, Augmented Reality, de 360 graden camera, online tools en praktische digitale hulpmiddelen. Die zetten we op creatieve en innovatieve wijze in binnen onze educatietrajecten.hallo@beamitup.nl
www.beamitup.nl
Beam it Up (Postadres)
Kronehoefstraat 30a
5622 AC Eindhoven
TAC (Bezoekadres)
Kronehoefstraat 30a
5622 AC Eindhoven