Voedingding Kunstructeur 2022 op Noordkade Veghel / Kick-off voor lkr
BeeldendTechniek

Kick-off Voedingding / Kunstructeur voor leerkrachten op Noordkade Veghel

Het educatieproject Kunstructeur biedt een sterke combinatie van Kunst en Techniek in de uitvoering. Elk jaar (het project loopt al een aantal jaar in Veghel) heeft dit educatieproject een uitdagend en actueel thema met verschillende invalshoeken. Dit vraagt om een creatieve benadering van docenten en leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren. Dit jaar is het thema: Isaac D. – Voedingding. Isaac D. is een veelgevraagde uitvinder. Iedereen weet hem te vinden met hun vragen voor een nieuw voedingding. De mailtjes met vragen stromen bij hem binnen. Kunnen jullie hem helpen?  Laat je inspireren door kunst, techniek, design of de natuur. Verken de grenzen en de mogelijkheden van wat een voedingding zou kunnen zijn. 

Voor leerkrachten van groep 3-4 is er een inspiratie- en instructiebijeenkomst voor de Kunstructeur. Deze kick-off is een belangrijk moment. Tijdens deze bijeenkomst doe je inspiratie op en krijg je alle informatie die je nodig hebt om met het project aan de slag te gaan. Deze middag worden posters met methodiek en inspiratie-tips uitgedeeld. Je gaat het thema verkennen door middel van een actieve workshop.

Kunstructeur in Veghel:
We starten met de kick-off op woensdag 21 september 2022.

Programma:

14.45 uur   Inloop
15.00 uur   Welkom
15.05 uur   Workshop om kennis te maken met het thema door kunstenaarsdocenten van Phoenix Cultuur
16.05 uur   Overige praktische informatie en gelegenheid om vragen te stellen
16.15 uur   Uitdelen lesmateriaal en afsluiting

N.B.: Vul bij leerlingaantal het aantal leerkrachten in dat naar de inspiratiebijeenkomst komt.

Met Kunstructeur bieden Phoenix Cultuur en Cultuurkade een vakoverstijgend project waarin ontwerpend en onderzoekend aan verschillende kerndoelen tegelijkertijd gewerkt kan worden. Denk naast kunstzinnige oriëntatie en techniek ook aan taal, rekenen/wiskunde en oriëntatie op jezelf en de wereld. Beleving, verbeelding en verwondering als basis voor talentontwikkeling staan hierbij centraal


Beoordeeld met een 8 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 75
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie CHV Noordkade, Verlengde Noorkade 10-12, 5462 EH Veghel.
Tijdsinvestering 75 minuten
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Phoenix Cultuur