VanDaan
BeeldendFoto film video

Aan de kapstok hangt ineens een groene tas. Van wie is die tas? Waar komt die tas ‘VanDaan’? In de tas zit een gedachteboekje, het boekje is ‘VanDaan’. Maar wie is Daan? En waarom schrijft ze “Ik probeerde heel netjes recht vooruit te denken”?

Voor haar negende verjaardag krijgt Daan een gedachteboekje van haar vader. Ze schrijft erin wat ze hoort, ziet, ruikt, voelt en komt er zo achter dat kunstenaars de wereld op een bijzondere manier kunnen vormgeven. Dat wil Daan ook!

De leerlingen gaan met dit verhalend ontwerp, waarin Daan hun maatje wordt, mee en doorlopen samen met Daan een creatief proces. Zij helpen Daan door hun eigen ideeën en gedachtes vorm te geven zoals kunstenaars dat doen: door te verzamelen, te experimenteren en een vorm te vinden die het beste past bij hun idee. Ze gaan met Daan op bezoek bij een aantal kunstenaars van hun keuze om te zien hoe zij te werk gaan. Na een eindpresentatie van hun werk krijgt de klas het spel dat Daan gemaakt heeft cadeau: een rummicub waarin kunstwerken gekoppeld worden aan wie de maker is, waar je kunst kunt tegenkomen en wat voor soort kunstvormen er bestaan.

De lestas wordt uitgeleend via de centrale receptie van CHV Noordkade (Verlengde Noordkade 10-12, Veghel). Ophalen op werkdagen tussen 08.30u en 17.00u. Terugbrengen op werkdagen tussen 08.30u en 22.00u. De receptie is bereikbaar op 0413-782010.  

Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school en eventueel op bezoek bij kunstenaars in de omgeving
Tijdsinvestering 4 lessen