VanDaan
BeeldendDansMuziekTheaterFoto film videoLiteratuur

Aan de kapstok hangt ineens een groene tas. Van wie is die tas? Waar komt die tas ‘VanDaan’? Met deze vragen start het project ‘VanDaan’; een verhalend ontwerp dat leerlingen van de middenbouw meeneemt op een avontuur langs diverse kunstvormen en kunstenaars. Samen met Daan onderzoeken ze de vraag: "Waar haalt een kunstenaar zijn inspiratie vandaan?”

Zij helpen Daan door hun eigen bevindingen, ideeën en gedachtes rondom deze vraag op een wandfries te verzamelen. En ze gaan - samen met Daan - kijken bij uiteenlopende kunstenaars, zoals een schrijver, fotograaf of musicus. Tot slot gaan de leerlingen op zoek naar hun eigen inspiratie, zoals een kunstenaar dat doet.

Bijzonderheden:
Vakintegratie van alle kunstdisciplines
Het project duurt minimaal drie lessen, maar het leent zich om aan te passen en uit te breiden naar eigen inzicht
Materialen: een groene tas met daarin de lerarenhandleiding en een 'VanDaan-spel' om na afloop te spelen. Ook zijn er zes bijbehorende filmpjes over kunstenaars online beschikbaar.


​​​​​​​Let op: Vanaf het schooljaar 2018-2019 is ‘VanDaan’ herzien. Leraren die nog met de ‘oude’ versie werken, dienen enkel de handleiding te vervangen.


Het proces van niks naar iets heel moois toe werken.
Beoordeeld met een 4.3 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school en eventueel op bezoek bij kunstenaars in de omgeving
Tijdsinvestering Minimaal drie lessen, uit te breiden naar wens.
Aanbieder Cultuurkade