De Droom van Birgitta
BeeldendMuziek

Museum Krona is een hele bijzondere plek. Want naast dat er veel schilderijen, beelden en andere kunstwerken te zien zijn, delen we het kloostergebouw met de zusters Birgittinessen. Zij zijn daar komen wonen omdat één vrouw de droom had om een orde te stichten: Birgitta van Zweden leefde zo’n 700 jaar geleden en haar visioenen en dromen hebben veel betekend. Tijdens de activiteit De Droom van Birgitta (Ik zie ik zie wat jij niet ziet) nemen we de leerlingen van groep 1 en 2 mee in de wereld van dromen en verbeeldingskracht. 

De activiteit

De activiteit sluit aan bij het thema van de tweede jubileumtentoonstelling van Museum Krona, die gaat over visioenen en dromen. De leerlingen maken niet alleen kennis met het museum, het klooster en de kunstwerken die te zien zijn. Ze gaan de thema’s onderzoeken en ontdekken aan de hand van geïllustreerde prenten, korte verhalen, doe-opdrachten, dans, muziek en natuurlijk kunst! Hoe verbeeld je een droom, hoe zien jouw dromen en droomwereld eruit? Na het uitvoeren van de korte opdrachten in groepjes, komen de leerlingen weer bij elkaar om hun eigen droom visueel te maken op een kleur- en invulplaat. Deze mogen na afloop mee naar school of naar huis.

Spreek jij de taal van kunst?!

De taal van kunst is een héle mooie. Iédereen spreekt ‘m namelijk. Kunst is een plek waar abstracte thema’s voelbaar worden. Niet met woorden maar in beeld en ervaringen! In de activiteit Ik zie, ik zie wat jij niet ziet | De droom van Birgitta creëren we meerdere ervaringsmomenten, gebaseerd op de hoofdstukken in de tentoonstelling. Thema’s als visioenen en dromen worden verbeeld door illustraties en korte verhalen en worden onderzocht met doe-opdrachten en muziek.


Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Museum Krona
Tijdsinvestering 75-90 minuten
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers 3 à 4
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Museum Krona