Christo en Jeanne-Claude, expositie bij kunstlocatie Würth
Beeldend

Kunstlocatie Würth bestaat in 2022 20 jaar en dat vieren zij o.a. met de bijzondere jubileumtentoonstelling: Christo en Jeanne-Claude, kunstwerken uit de Verzameling Würth.
De tentoonstelling bevat 34 kunstwerken vanaf 1958 tot het laatste project L ‘Arc de Triompf, Wrapped, 1961-2021 van dit wereldberoemde kunstenaarsechtpaar!

In de periode 14 maart 2022 t/m 3 maart 2024 kun je reserveren voor een bezoek aan deze tentoonstelling.
Van de tentoonstelling wordt een educatief programma ontwikkeld voor het basis- en speciaal onderwijs. Meer informatie vind je in de educatiefolder of kun je bekijken via de website www.wurth.nl/kunstlocatie
Het programma bestaat uit een rondleiding en een creatieve workshop en duurt 1 uur. De begeleiding is professioneel geschoold mét ervaring in het onderwijs. Hierdoor zijn zij tevens in staat om het programma aan te passen aan de verschillende leeftijden en niveaus of om een totaal op maat gemaakt programma te ontwikkelen.

Tevens worden er rondleidingen gegeven aan middelbare scholieren.

Alle activiteiten voor het onderwijs worden gratis aangeboden door Kunstlocatie Würth.
Aanvragen voor educatie kun je doen via brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl.

Würth-Groep en de Verzameling Würth
​​​​​​​
De Würth-Groep is met haar kernactiviteit, montage- en bevestigingsmaterialen, wereldwijd marktleider. Daarnaast voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, de kunst dichter bij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit liet prof. dr. h.c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als deel van de bedrijfscultuur in het concern integreren.
De verzameling Würth is ontstaan in de 60-er jaren op initiatief van Prof. dr. h.c. mult. Reinhold Würth en concentreert zich op kunst vanaf de late middeleeuwen tot en met heden. Met ruim 18.500 kunstwerken (schilderijen, beeldhouwwerken en grafiek) behoort de verzameling tot één van de belangrijkste bedrijfsverzamelingen in Europa. De werken worden tentoongesteld in 15 eigen Würth musea en kunstdependances, die vrij toegankelijk zijn voor het brede publiek.
Kunstlocatie Würth opende in 2002 haar deuren in het destijds nieuwe bedrijfspand van Würth Nederland B.V., Het Sterrenbeeld 35, 5215 MK ’s-Hertogenbosch.

Openingstijden algemeen: maandag t/m vrijdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur. Gratis entree. Het educatief programma wordt alleen aangeboden op werkdagen.


Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Kunstlocatie Würth, Bedrijvenpark De Brand, Het Sterrenbeeld 35, 's-Hertogenbosch
Tijdsinvestering 1 uur
Benodigde materialen is aanwezig
Benodigde ruimte educatielokaal Kunstlocatie Würth
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers verplicht aanwezig per klas: 2 docenten (of 1 docent en 1 ouder)
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Kunstlocatie Wurth