Kennismaken met: Mr Poehaa, circus en verteltheater
Theater

Poëtisch verteltheater door René Hildesheim

Theatermaker René heeft verhalen van mensen die kind waren in WO II bewerkt tot prachtige verhalende scènes. Speciaal is dat deze verhalen gebaseerd zijn op waargebeurde belevenissen van kinderen uit die tijd. 

Deze kinderen – waaronder René zijn vader  en zijn tante – zijn ondertussen overleden, of heel oud. René heeft de verhalen opgetekend en gevisualiseerd.

De verhalen spelen zit af in de regio Brabant, Belgische en Duitse grens.In een theatrale omgeving worden de kinderen meegenomen in de rijke wereld van de fantasie. In dit poëtisch verteltheater gebruikt René Hildesheim minimale middelen. Verhalen worden ondersteund door echte foto’s van de hoofdpersonen.

Zoals het verhaal over het hek bij Wyler…… Het verhaal van wiegje van Roos van de Molenstraat uit Veghel……. Of het verhaal van de Joodse jongen Jopie (de vader van René)…… De romance van Ferdinand en Isabel in de grensstreek met België…… Het verhaal van meisje Plien tijdens de Airborne acties Market Garden……

Ondanks het zware onderwerp weet René op een luchtige toon en met een lach, kinderen en volwassenen te laten denken over hoe een bepaalde omstandigheid in een conflictsituatie zou kunnen uitpakken.


Informatie of boeking

Wilt u meer informatie of een boeking plaatsen:

Neem gerust contact op met: René Hildesheim telefoon 06-47939679 of e-mail info@mrpoehaa.nlhttps://youtu.be/fWCf5EAHF7w

Circus

Waarom is de wereld geen circustent?
met clowns en acrobaten in alle kleuren, het geeft niet wie of wat je bent!    

Door de wereld trekt een klein circus. De enig echte Mr Poehaa, clown René, is dit Circus. Alles wat hij aanraakt verandert in circus. Een bezem wordt een vliegende viool, zeepbellen en stofdoeken en veertjes… alles vliegt!  Verbaas en verwonder je over jouw talenten. Voel de spanning, verken je mogelijkheden en verleg je grenzen. Circus/theaterschool Poehaa is aanbieder van circustheater. Wij verzorgen cursussen voor groot en klein. Poehaa maakt  gericht een aanbod voor iedereen.

Mister Poehaa ( René Hildesheim)initieert en participeert in diverse projecten, als organisator, of in samenwerking met anderen. Van circusworkshop tot circusdag of een project van meerdere weken met voorstelling voor leerlingen, maar Mister Poehaa komt ook langs voor teambuilding voor de leerkrachten. 

Enkele voorbeelden: 

Voorstellingen: waarbij het publiek interactief betrokken worden , van heel klein tot hele school ,bijvoorbeeld Circus doe je zelf.

Circusdag: Bij een circusdag maken de leerlingen kennis met alle circusonderdelen, zoals jongleren, acrobatiek, diabolo, koorddansen en loopkogels. Daarna kiezen ze een favoriet onderdeel en bereiden daarmee een act voor. 
De circusdag wordt afgesloten met een voorstelling door Circus Poehaa waarin de leerlingen meedoen.
Voor iedere vijftien leerlingen is een volwassen begeleider (docent/ouder) nodig. De circusdag wordt voorafgegaan door een instructie-training waarin de medewerkers uitleg krijgen over de circustechnieken.

Circustheaterproject: Het circustheaterproject Circus uit de Kist kan meerdere dagen duren en de hele school kan er aan meedoen. Dit uitgebreide circusproject wordt afgesloten met een voorstelling door de hele school. 

Het project bestaat uit een aantal onderdelen:

  • 
Een circusvoorstelling als start van het project voor de leerlingen

  • Een circuscircuit waarin alle leerlingen kennis maken met de verschillende circustechnieken. De uitvoering hiervan gebeurt door ouders en leerkrachten, Circus Poehaa begeleidt hen daarbij.
  • Drie lesmappen met opdrachten die leerkrachten zelfstandig per klas kunnen uitvoeren.

  • Een instructie-training voor leerkrachten/ docenten en medewerkende ouders, voorafgaand aan het project
  • Circusmaterialen waarmee de leerlingen kunnen werken gedurende het project
  • Regie van de voorstelling waarbij alle ouders kunnen komen kijken. 

De school kan het project net zo groot maken als ze wil, met allerlei aanvullende activiteiten, inzet van de eigen mogelijkheden en deskundigheid. Dit project levert een onvergetelijke gebeurtenis op die ideaal is om bijvoorbeeld een jubileum mee te vieren.

Kijk voor meer voorbeelden en voorstellingen op de site http://www.mrpoehaa.nl. Al onze projecten zijn op maat samengesteld. Neem vrijblijvend contact met ons op om verdere mogelijkheden te bespreken ; info@mrpoehaa.nl of 06-47939679


Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 251
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering Nader te bepalen
Benodigde materialen Nader te bepalen
Benodigde ruimte Nader te bepalen
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Mr Poehaa