Kennismaken met de Ontdekfabriek
Foto film videoTechniek

In en om onze oude fabriek in Eindhoven beleef je fantastische avonturen. Je geniet van een gave speelfilm en je kunt volop spelen en uitvindingen bouwen. Binnen én (bij mooi weer) buiten! 

Na het beleven van een spannende speelfilm ga je onder begeleiding zelf uitvindingen bouwen binnen de beleving van de film! 
Groep1/2: Goochelen met techniek: De kinderen gaan na het voorlezen van een leuk verhaal aan de slag met onder andere magnetisme, transmissie, luchtdruk, licht en beweging. En dat allemaal zonder deze moeilijke woorden maar binnen de leuke context van het goochelen! Want wie wil er nu niet ballen in de lucht houden zonder je handen te gebruiken of een konijn uit de hoed toveren?! (2,5 uur)
Groep 3/4: De Beestenbende: Robot programmeren en Balancerende beesten maken (2 uur en een kwartier)
Groep 5: De Uitvinders in Afrika: Een eigen greenscreen film maken en één van de uitvindingen uit de film maken (3 uur) 
Groep 6: De Uitvinders en De Verdronken Rivier: Bruggen bouwen op twee manieren en een vliegmachine maken met een 3D pen (3 uur)
Groep 7: De Uitvinders en Het Verborgen Oog: Eén van de uitvindingen uit de film maken en een eigen greenscreen film maken (3 uur en een kwartier)
Groep 8: De Uitvinders en Het Zonnewiel: Je eigen atractie maken met een 3D pen en een eigen greenscreen film maken (3,5 uur)

Optioneel kun je voorafgaand of na je bezoek het Uitvinders lesprogramma op school uitvoeren (maar ook zonder dat programma is de excursie een fantastische en leerzame beleving). Wist je dat wij ook een compleet techniekproject aanbieden dat je kunt uitvoeren in de klas? Je leest er alles over op www.deuitvinders.com.

Liever iets anders doen of een langer/korter bezoek? Je kunt je bezoek ook op maat maken met één van onze medewerkers. Zo kun je ook samen kijken of het programma aangepast kan worden binnen jullie thema of project!

Willen jullie met een grote groep van je school vrijuit spelen en ontdekken? Dan is een schoolreisje naar De Ontdekfabriek de beste keuze. Daarbij gaat het vooral om spelen, film kijken en zelf bouwen en iets minder om educatie. Tijdens een schoolreisje (tijdsduur ongeveer 5 uur) wordt hetzelfde Ontdekfabriek programma aangeboden als tijdens de openingsuren voor gezinnen. Een schoolreis is mogelijk voor de groepen 5 tot en met 8 met een maximum van 120 leerlingen


Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Torenallee 22, 5617 BD Eindhoven
Tijdsinvestering 2 - 3,5 uur
Benodigde materialen inbegrepen
Benodigde ruimte In De Ontdekfabriek
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers 1 op 15 begeleiding
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.