'van Afval ... naar Kunst'
BeeldendNME

Van afval .... naar Kunst!

Tijdens 1 workshop van 2 uur worden de leerlingen zich bewust van hergebruik/ recyclen van textiel waarbij ze zelf een kunstwerk, of onderdeel van een kunstwerk maken met recycle-textiel als belangrijkste materiaal. (voor alle groepen 7 of een combinatie daarvan) De gastdocenten Annie Veldkamp en Inge Bollen komen daarvoor bij jullie op school. Elk jaar een andere invulling van dit project.

De kunstenaars hebben aangegeven flexibel te zijn in tijd ivm de continu- en traditionele roosters. Graag meerdere groepen van één school op dezelfde dag plannen, of aansluitende dagen zodat materialen op de school kunnen blijven staan. 

Het uiteindelijke resultaat is een "Gesamtkunstwerk" wat geëxposeerd gaat worden in de gang van het Martinushuis, Sint Oedenrode.

De drie competenties receptief, actief en reflectief komen uitgebreid aan bod. 

De data en tijden voor dit project worden later toegevoegd, alle Milieueducatieprojecten vinden plaats in de 3 weken voorafgaande aan de 'Landelijke Opschoondag' zaterdag 21 maart 2020. Week 9 is de Carnavalsvakantie.


Over het milieuproject voor groep 7 hoeft nooit nagedacht te worden om eraan mee te doen. Dat is al jaren een succes, dus aanmelden voor dit project is gegarandeerd.
Beoordeeld met een 9 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 7
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie op school
Tijdsinvestering  2 uur. We kunnen rekening houden met evt. continurooster.
Benodigde materialen school/ kunstenaars nemen alles mee
Benodigde ruimte klaslokaal
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers leerkracht begeleid de workshops
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.