Rhythmix
Muziek

Rhythmix van Philzuid is een muzikale live show die je gezien moét hebben. In deze ontdekkingstocht laten de vier enthousiasmerende slagwerkers van Percossa de uitersten van het orkest ervaren: van bijna stilte tot de indrukwekkende zindering van een groot symfonieorkest, van heel langzaam tot onspeelbaar snel. Ze stimuleren je om actief te luisteren en nodigen je uit mee te doen. Verbinden door actie-reactie de zaal met het orkest. Ontroeren met eenvoudig poppenspel en brengen ongecompliceerde vrolijkheid met humoristische acts. Zo kan het zomaar gebeuren dat er vierhonderd leerlingen van groep 7-8, zestig musici van Philzuid, vier slagwerkers van Percossa en een dirigent zorgen voor een spetterende uitvoering.

Samen zingen en bodypercussie spelen gaat niet vanzelf dus begin op tijd met de voorbereiding in de klas. Dat kan met het digitale lesmateriaal met video’s van onze musici en van de spelers van Percossa. Zo gaan we samen van het concert een topbeleving maken!

Waar je aan werkt bij Rhythmix
Geluid, instrumenten, bodypercussion, muziek (dynamiek, tempo, ritme, klank), beweging, samenwerken, saamhorigheid, verschillen en overeenkomsten, communiceren.

Waarom we hebben gekozen voor Rhythmix
De evaluaties van leerkrachten in 2022 waren duidelijk, gemiddeld werd Rhythmix beoordeeld met een 9! Humor, herkenning, verbazing dat je met je lijf muziek kunt maken en dat een orkest modern kan zijn. Een duidelijke handleiding, enthousiaste kinderen, op het puntje van hun stoel. Deze kans wilden we niet voorbij laten gaan. Dit is echt een voorstelling die je wilt meemaken. Stilzitten gaat niet. Het is een combinatie tussen een groot philharmonisch orkest en slagwerk. Je voelt de muziek tot in je tenen. Het heeft een mooie vertaalslag naar de kinderen met herkenbare klassieke muziek en een actieve bijdrage.

Praktisch

  • De voorstelling is ook geschikt voor een combinatiegroep 6(-7).
  • Locatie De Blauwe Kei (het enige podium in onze gemeente waar het volledige orkest van Philzuid op past).
  • Betrek tijdig jouw docent van CHV-academy om te bespreken wat diegene voor jou kan betekenen in de voorbereiding op de voorstelling.

Ik heb nog nooit zo'n leuke klassieke voorstelling gehad!

ReviewsBekijk alle reviews
Beoordeeld met een 9 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 450
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, Verlengde Noordkade 10-12, Veghel
Tijdsinvestering 60 minuten
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade