Rhythmix
Muziek

Rhythmix is een muzikale live show die je gezien moét hebben. In deze ontdekkingstocht laten de vier enthousiasmerende slagwerkers van Percossa de uitersten van het orkest ervaren: van bijna stilte tot de indrukwekkende zindering van een groot symfonieorkest, van heel langzaam tot onspeelbaar snel. Ze stimuleren je om actief te luisteren en nodigen je uit mee te doen. Verbinden door actie-reactie de zaal met het orkest. Ontroeren met eenvoudig poppenspel en brengen ongecompliceerde vrolijkheid met humoristische acts. Zo kan het zomaar gebeuren dat er vierhonderd leerlingen van groep 7-8, zestig musici van philharmonie zuidnederland, vier slagwerkers van Percossa en een dirigent zorgen voor een spetterende uitvoering.

Samen zingen en bodypercussie spelen gaat niet vanzelf dus begin op tijd met de voorbereiding in de klas. Dat kan met het digitale lesmateriaal met video’s van onze musici en van de spelers van Percossa. Zo gaan we samen van het concert een topbeleving maken!
Er is overleg met het team van CHV Academy om te bekijken welke rol de CHV-docent evt. bij jou op school kan betekenen in voorbereiding op de voorstelling.

Locatie
Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, Veghel.

We hebben voor deze voorstelling gekozen omdat dit een kans is die we niet voorbij willen laten gaan. Dit is echt een voorstelling die je wilt meemaken. Stilzitten gaat niet. Het is een combinatie tussen een groot philharmonisch orkest en slagwerk. Je voelt de muziek tot in je tenen. Het heeft een mooie vertaalslag naar de kinderen met herkenbare klassieke muziek, humor, en een actieve bijdrage.

Thema's
Geluid, instrumenten, bodypercussion, muziek, beweging, samenwerken, verschillen en overeenkomsten, theaterbezoek.


De humor in de show en het enthousiasme bij de leerlingen. De afwisseling binnen de show tussen het luisteren en het meedoen was ook erg fijn.
Beoordeeld met een 8.9 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 462
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, Verlengde Noordkade 10-12, Veghel
Tijdsinvestering 60 minuten
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade