Rhythmix
Muziek

Muziekvoorstelling voor de groepen 7-8, door Philharmonie Zuidnederland en Percossa in De Blauwe Kei (di. 20 nov.) voor de scholen uit Veghel en in Muziekgebouw Eindhoven (do. 22 nov.) voor de scholen uit Sint-Oedenrode.

400 Leerlingen, 60 musici van Philharmonie Zuidnederland, 4 slagwerkers van Percossa en de dirigent zijn onmisbaar voor de uitvoering van Rhythmix. Een muzikale live show vol actie en reactie én vele mooie luistermomenten met muziek van fantastische componisten als Ravel, Sjostakovitsj en Kabalevski. 

Het concert dompelt leerlingen onder in de uitdagende wereld van het grote klassieke symfonieorkest en de ritmische gedrevenheid van Percossa. Omdat onze jonge concertbezoekers een actieve bijdrage zullen leveren aan het concert is een goede muzikale voorbereiding op school een absolute voorwaarde. Er zijn workshops op school die door Veghel geboekt worden in het Boekingssysteem. Dat kan verder ook met het digitale lesmateriaal dat bestaat uit filmpjes van de dirigent en de spelers van Percossa: ga dus lekker meezingen met het lied Uptown Funk en de tune van de quiz, of volop meebewegen met bodypercussie. Zo gaan we samen van het concert een topbeleving maken!

Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 435
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Scholen Veghel: De Blauwe Kei. Scholen Sint-Oedenrode: Muziekgebouw Eindhoven
Tijdsinvestering Het concert duurt 50 minuten
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.

Bij dit aanbod hoort ook

Een muziekdocent komt in de klas het participatieonderdeel voorbereiden