Naar de Schaapskooi: het Lammetjespad
Erfgoed

De Schaapskooi is een van de mooiste plekjes in het buitengebied van Schijndel. Aan de Martemanshurk kun je kennis maken met de kudde en de andere bewoners van de Schaapskooi. Vlakbij het natuurgebied het Wijbosch Broek, staan een Vlaamse schuur, een schob, een bakhuisje, een hooiberg, een veldschuur en een hop-est. Het is een unieke bebouwing, cultureel erfgoed, zoals je die alleen nog in openluchtmusea kunt zien.

'Naar de Schaapskooi' is een educatief, actief en creatief programma met een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor het primair onderwijs. dat bestaat uit 3 bezoeken aan de Schijndelse Schaapskooi: het Lammetjespad, het Mollenpad en het Schapenpad.

Het Lammetjespad is voor de onderbouw: groep 1, 2 en 3.  Het lammetjespad is minder geschikt voor de kinderen die pas net op school begonnen zijn.
Het Lammetjespad is vanzelfsprekend het leukste als er lammetjes zijn in maart en april, maar is ook de rest van het jaar te boeken en zeker de moeite waard.  

Al spelenderwijs ontdekken de kinderen allerlei wetenswaardigheden over het schaap, de wol en de andere bewoners van de Schaapskooi. Schapen kijken door een gekke bril, een schaap een nieuwe jasje geven, ontdekken dat poepjes uniek zijn, je staart verliezen, met een kruiwagen rond rijden en spoorzoeken zijn o.a. de activiteiten waarbij de kinderen vooral actief bezig zijn. 

Let op: het Lammetjespad start om 10.00 uur!
​​​​​​​Het Mollenpad en het Schapenpad (activiteiten voor groepen  4, 5, 6 & 7, 8) starten om 9.00.

Voor vragen neem contact op met:

Frans Vonk fvonk@hetnet.nl

Met dank aan Anja Dütting voor begeleiding bij de ontwikkeling van het lesmateriaal. 

In verband met Corona kan het zijn dat deze locatie tijdelijk niet bezocht kan worden, neem hiervoor contact op met de aanbieder.


Blije kinderen, veel variatie in activiteiten, goede strakke organisatie, uitdagend en aantrekkelijk
Beoordeeld met een 8.3 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 36
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Schaapskooi, Martemanshurk 12, 5482 WP Schijndel
Tijdsinvestering 10.00-11.30
Benodigde materialen Buitenkleding leerlingen
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers 6 actieve begeleiders per klas
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Downloads Voor de leerkracht