Naar de Schaapskooi: het Mollenpad
Erfgoed

De Schaapskooi  is een van de mooiste plekjes gelegen in het buitengebied van Schijndel: het Wijbosch Broek. Naast het typische culturele erfgoed wat hier herbouwd is, zoals de Vlaamse schuur en de Hopest , zijn het vooral de unieke bewoners van de schaapskooi, die uitnodigen om een bezoek te brengen aan de Martemanshurk.

''Naar de Schaapskooi' is een educatief, actief en creatief programma met een doorlopende leerlijn, ontwikkeld voor het primair onderwijs. Het bestaat uit 3 bezoeken aan de Schijndelse Schaapskooi: het Lammetjespad, het Mollenpad en het Schapenpad.

Het Mollenpad is voor de middenbouw: groep 4, 5 en 6.

Gewapend met verrekijkers, de handen in de aarde en de neuzen tegen het vergrootglas, al doende ontdekken de kinderen de flora en fauna in en om de Schaapskooi.  We gaan samen op onderzoek uit: in het bos maar ook in de moestuin en onder de grond én we maken kennis met de boeiende wereld van de bijen.

​​​​​​​Het Mollen en Schapenpad (activiteiten voor groepen  4, 5, 6 & 7 ,8) starten om 9.00.  Deze paden zijn het gehele schooljaar te boeken

Voor vragen kunt u contact opnemen met Frans Vonk via fvonk@hetnet.nl  

Met dank aan Anja Dütting voor begeleiding bij de ontwikkeling van het lesmateriaal. 

In verband met Corona kan het zijn dat deze locatie tijdelijk niet bezocht kan worden, neem hiervoor contact op met de aanbieder.


Ontwikkeld voor Groep 4, Groep 5, Groep 6
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 36
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Schaapskooi, Martemanshurk 12, 5482 WP Schijndel
Tijdsinvestering 9.00 - 11.30
Benodigde materialen Buitenkleding leerlingen: lange broek + laarzen
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers 4 actieve begeleiders
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.