Naar de Schaapskooi: het Schapenpad
Erfgoed

Aan de rand van het natuurgebied het Wijbosch Broek staat de Schaapskooi. Het is een van de mooiste plekjes in Schijndel . Naast het typische culturele erfgoed wat hier herbouwd is, zoals de Vlaamse schuur en de Hop-est, zijn het vooral de unieke bewoners, die uit nodigen om een bezoek te komen brengen aan deze bijzondere locatie.

'Naar de Schaapskooi' is een educatief, actief en creatief programma met een doorlopende leerlijn, ontwikkeld voor het P.O. Het bestaat uit 3 bezoeken aan de Schijndelse Schaapskooi: het Lammetjespad, het Mollenpad en het Schapenpad.

Het Schapenpad is voor de bovenbouw: groep 7 en 8.

Nadat ze in de onderbouw kennis gemaakt hebben met de Schaapskooi en haar bewoners en in de middenbouw de natuur hebben verkend, wordt het nu tijd voor het echte werk. Trek je laarzen aan en zet je pet maar op want we gaan schapen hoeden samen met de herder en zijn hond! Maar let op, je bent pas een echte herders-leerling als je na afloop de test goed hebt doorstaan. Hierna is de werkdag nog niet afgelopen: we gaan ook nog aan de slag in de wolwerkplaats. Er moet namelijk nog heel wat gebeuren voordat de schapenvacht in een mooie jas of trui is veranderd!

Het Mollen en Schapenpad (activiteiten voor groepen  4, 5, 6 en 7, 8 ) starten om 9.00. Deze paden zijn het gehele schooljaar te boeken.

Voor vragen kunt u een mail sturen naar Frans Vonk via fvonk@hetnet.nl 


Met dank aan Anja Dütting voor begeleiding bij de ontwikkeling van het lesmateriaal. 


Beoordeeld met een 8 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 36
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Schaapskooi, Martemanshurk 12, 5482 WP Schijndel
Tijdsinvestering 1.5 uur
Benodigde materialen Buitenkleding voor leerlingen: lange broek+laarzen
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Min. 2 actieve begeleiders
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.