Heartbeat 
DansMuziek

Op zoek naar jezelf heb je de ander nodig om je aan te spiegelen. Wie ben ik, welke talenten heb ik en hoe wil ik dat anderen mij zien? Onderzoekend kom je steeds dichter bij jezelf, bij je eigen heartbeat.

Philharmonie Zuidnederland samen met SALLY Dansgezelschap
HeartBeat is een dynamisch dansconcert dat philharmonie zuidnederland samen met SALLY Dansgezelschap Maastricht en Kunstloc Brabant heeft ontwikkeld. Tijdens dit concert staan dansers en musici gelijkwaardig op het podium. Het dansconcert gaat over een jongen die zijn heartbeat is kwijt geraakt, hij voelt niets meer en voelt zich eenzaam tegenover de mensen om hem heen. Musici, dansers én publiek doen er alles aan om hem zijn heartbeat terug te geven. Dit leidt tot een hartstochtelijk concert met muziek en dans waarin het gaat om het samenspel van dansers en musici, ieder met hun eigen instrument. Een dynamisch podiumbeeld draagt bij aan de totaalbeleving van dit bijzondere concert. Vol trots laten het orkest en het dansgezelschap zien dat ze bij deze productie over de grenzen heen stappen van de traditionele concert- of danspresentatie. Hiermee wordt een nieuwe interdisciplinaire voorstelling neergezet, waarin de ritmes van de dans en het orkest samensmelten tot een hart.

Doelgroep
HeartBeat is gemaakt voor de doelgroep 10-14 jaar. Het gehele project daagt leerlingen uit om te onderzoeken waar hun hart sneller van gaat kloppen en stelt soms ongemakkelijke vragen: wat gebeurt er als je geen heartbeat hebt en als je die wel hebt, durf je je daar dan over uit te spreken?

Data & Locatie
Woensdag 18 november Theater De Blauwe Kei, CHV Noordkade Veghel
Donderdag 19 november Theater De Blauwe Kei, CHV Noordkade Veghel
Vrijdag 20 november Verkadefabriek, Den Bosch (voor 230 leerlingen uit Meierijstad, bij voorkeur de scholen uit Schijndel)

​​​​​​​Op dit moment is het nog niet duidelijk of de geplande voorstellingen van HeartBeat in november i.v.m. de Corona maatregelen kunnen doorgaan. Dat heeft enerzijds te maken met het aantal leerlingen in de zaal (350) en anderzijds met het groot aantal muzikanten en dansers op het podium. Vooralsnog is reserveren tijdelijk niet mogelijk. Als dit verandert laten we het meteen weten aan de icc-ers.

​​​​​​​SALLY en philharmonie zuidnederland laten het er niet bij zitten. Op dit moment zijn zij bezig een alternatief programma te ontwikkelen, een programma waar ze het kind als maker centraal stellen. Goede instructiefilmpjes, inspirerende voorbeelden van dansers en musici brengen de leerlingen op weg in hun zoektocht hoe muziek en dans elkaar kunnen versterken en waar hún hart sneller van gaat kloppen.Goede, uitgewerkte voorbereiding van de lessen EN de opbouw van de voorstelling in het theater!
Beoordeeld met een 7.9 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Receptief
Maximaal aantal deelnemers 350
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Theater de Blauwe Kei (Veghel) / Verkadefabriek (Den Bosch)
Tijdsinvestering Duur voorstelling: 1 uur 15 minuten
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade