HeartBeat@school 
DansMuziek

Op zoek naar jezelf heb je de ander nodig om je aan te spiegelen. Wie ben ik, welke talenten heb ik en hoe wil ik dat anderen mij zien? Onderzoekend kom je steeds dichter bij jezelf, bij je eigen heartbeat.

Philharmonie Zuidnederland samen met SALLY Dansgezelschap
HeartBeat is een dynamisch dansconcert dat philharmonie zuidnederland samen met SALLY Dansgezelschap Maastricht en Kunstloc Brabant heeft ontwikkeld. Tijdens dit concert staan dansers en musici gelijkwaardig op het podium. Het dansconcert gaat over een jongen die zijn heartbeat is kwijt geraakt, hij voelt niets meer en voelt zich eenzaam tegenover de mensen om hem heen. Musici, dansers én publiek doen er alles aan om hem zijn heartbeat terug te geven.

Heartbeat@school
HeartBeat@school is het programma dat SALLY Dansgezelschap Maastricht en philharmonie zuidnederland aanbieden aan scholen die voor dit seizoen hebben ingeschreven voor het dansconcert HeartBeat. De beperkingen door het Coronavirus hebben geleid tot een creatieve voorstelling op school in plaats van in de zalen: HeartBeat@school vindt plaats in de speel- of gymzaal. Het is een project waarbij de leerlingen zélf aan de slag gaan als performer: de leerling als maker staat centraal. Instructiefilmpjes en inspirerende voorbeelden van dansers en musici, helpen de leerlingen in hun zoektocht naar hoe muziek en dans elkaar kunnen versterken. En uiteraard blijft uitgangspunt: waar gaat jóuw hart sneller van kloppen?

HeartBeat@school bestaat uit een duet tussen danser en musicus, een korte workshop achteraf en een voorstelling door de leerlingen zelf gemaakt. De leerlingen volgen een danser die aanvankelijk geen heartbeat heeft. Door zijn omgeving wordt hij aangemoedigd zijn hartslag weer te laten kloppen. Na afloop van het duet studeert de workshopleider de eerste dansmoves met de leerlingen in. Uiteindelijk gaan de leerlingen, geïnspireerd door het duet, de korte workshop én het online lesmateriaal zélf aan de slag om een aantal korte dans- en muziekoptredens te maken. Deze minioptredens zorgen samen voor een voorstelling die leerlingen zelf uitvoeren en opnemen.

HeartBeat@school bestaat uit een voorstelling van een duo, een dansworkshop, en drie lessen van 1 uur die de leerkracht zelf geeft door middel van het digitale lesmateriaal. Leerlingen kunnen met dit lesmateriaal ook zelfstandig aan de slag. De dansworkshop zal direct na de voorstelling plaatsvinden op school, in de speel- of gymzaal.

Wij maken gebruik van een inventarisatieformulier om een handmatige planning te maken. 
HeartBeat@school gaat plaatsvinden in de weken 47, 48 en 49, van 16 november t/m 4 december.
De planning is uiterlijk op 5 oktober definitief bekend en wordt door Cultuurkade ingeboekt op deze website.


Goede, uitgewerkte voorbereiding van de lessen EN de opbouw van de voorstelling in het theater!
Beoordeeld met een 7.9 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Receptief
Maximaal aantal deelnemers 350
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Theater de Blauwe Kei (Veghel) / Verkadefabriek (Den Bosch)
Tijdsinvestering Duur voorstelling: 1 uur 15 minuten
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade