Molman
Theater

Theatervoorstelling voor groep 7-8 door Schippers&VanGucht. Een theatervoorstelling voor een moedig publiek, of hoe een schijtlaars de uitgang vond. Durf jij af te dalen in de wereld van Molman? Hij leeft diep onder de grond… in donkere gangen en tunnels die zich vertakken naar alle continenten. Van Bunnik, tot in Alaska, tot in Ouagadougou, Afrika. Hij heeft de perfecte handen om mee te graven. Hij komt waar geen enkele machine bij kan en zwemt beter dan wie dan ook.

Molman werkt voor de I.W.R.S.B.A.S.B* en weet echt alles van angst. Angst is kostbaarder dan Olie, gas of goud; want bange mensen kan je alles wijsmaken. Iedereen krijgt vroeg of laat met hem te maken, of je nu wilt of niet. Maar in het geheim verlangt Molman naar het zonlicht. Stukje bij beetje verzamelt hij de moed om zijn donkere schuilplaats voorgoed voor het daglicht te verruilen.

*) Interdepartementale Wetenschappelijke Raad voor de Studie van het Binnenste van de Aarde en Superdiep Boren.

Deze voorstelling speelt zich af in een omgebouwde zeecontainer en staat op CHV Noordkade. Je kunt alleen via een steile trap aan de buitenzijde naar binnen klimmen, dus houd rekening met kleding, schoeisel en eventuele hoogtevrees of fysieke beperkingen. Molman is een co-productie van Schippers&VanGucht en Het Filiaal theatermakers. 

Let op: de container biedt plaats aan maximaal 56 leerlingen en 2 leerkrachten. Daarom is ervoor gekozen dat Schippers&VanGucht zelf de planning maakt. Deze planning is onder voorbehoud totdat de definitieve leerlingenaantallen en groepen gecontroleerd zijn in september.

--> Het is niet mogelijk om onderling groepen te wisselen, ook niet binnen je eigen school.

Instructiebijeenkomst

Op 18 april nodigen we jullie graag uit voor een leerkrachteninstructie als voorbereiding op het voorstellingsbezoek de maand daarna. Graag bereiden we met jullie in een kleine actieve workshop het voorstellingsbezoek voor: dat komt de theaterervaring van jullie zelf en de kinderen ten goede!
De instructiebijeenkomst boek je los en is bestemd voor leerkrachten.


Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Receptief
Maximaal aantal klassen 2
Maximaal aantal deelnemers 56
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie CHV Noordkade
Tijdsinvestering Voorstelling 60 min. Lesvoorbereiding en nabespreking 1 uur; uit te breiden naar wens m.b.v. het digitale lesmateriaal.
Benodigde ruimte N.v.t.
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.

Bij dit aanbod hoort ook

Boek ter voorbereiding op de voorstelling hier de leerkrachteninstructie: