Mode aan een draadje Workshop
Beeldend

Met het project ‘Mode aan een draadje' maken leerlingen van groep 7-8 een ontdekkingsreis in de veelzijdige modewereld. Mode houdt meer in dan alleen kleding. De website met digitaal lesmateriaal van  ‘Mode aan een draadje’  bevat de inhoud en de opdrachten voor leerlingen. Het bestaat uit 4 lessen, waarvan de eerste 3 lessen op school door de leerkracht worden gegeven. Binnen verschillende thema's wordt behandeld wat mode betekent en wat het met ons doet.
Essentieel in de lessen is de opbouw uit de drie onderdelen: verkennen, doen en bespreken.

De 4e les in het Fashionatelier bij Phoenix Cultuur op CHV Noordkade 
De leerlingen gaan praktisch aan de slag o.l.v. een vakdocent fashion. De 3 andere lessen zijn nodig als basis en voorbereiding op deze workshop op locatie. Het is noodzakelijk dat vooraf de resultaten van les 2 worden geüpload via de schoolpagina. Er zijn enkele wijzigingen in de 4e les aangebracht naar aanleiding van de ontvangen feedback. 

Lesinhoud
De lessen zijn zo opgezet dat de leerkracht deze zelf stap voor stap kan uitvoeren. De theorie voor de lessen is verpakt in online diashows, die tevens als inspiratie en gespreksstof in de klas gebruikt kunnen worden. De diashows bij de opdrachten zijn naast inspiratie tevens instructie. Ze laten zien hoe en wat je moet doen. Er zijn opdrachten op leerlingenbladen die in de klas gemaakt kunnen worden.
Elke les duurt ongeveer 2 uur inclusief het uitvoeren van de opdracht.

Let op: Scholen met het traditionele rooster graag bij het inboeken zoveel mogelijk gebruik maken van de middagactiviteit. Zo houden we voldoende ruimte in het rooster voor scholen met een continu rooster, bedankt!‘Ik dacht, mode is echt saai maar vond het een superleuke workshop!’

ReviewsBekijk alle reviews
Beoordeeld met een 7.7 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 33
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie CHV Noordkade (fashionatelier)
Tijdsinvestering Drie lessen (a 2 uur) door de leerkracht. De workshop op CHV Noordkade duurt 1,5 uur.
Benodigde materialen Door school te regelen
Benodigde ruimte Klaslokaal
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Twee hulpouders
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Phoenix Cultuur