KosterBrock-project
Erfgoed

Koster Brock oftewel 'Ken jij jouw Opa’s, Opa’s, Opa?'.

De bedoeling van dit project is dat kinderen uit groep 5 zich bewust worden van-, en daardoor meer betrokken voelen bij, het cultureel erfgoed van Sint-Oedenrode. Hierbij gebruiken wij een historische figuur, die in Sint-Oedenrode leefde van 1775 tot 1834. Deze man, koster Adriaan Cornelis Brock, vormt de Rode Draad van het project.

Het project Cultureel Erfgoed Beleven bestaat uit:
a) De lessenserie (op school is een leskist aanwezig)

b) Een wandeling door de tijd in Sint-Oedenrode. Deze wandeling start om 09:15 vanaf het Kerkplein voor de Martinuskerk.

Gedurende een dag maken de kinderen een wandeling door de tijd in Sint-Oedenrode. De dag start met een kort toneelstuk op het kerkplein, waarin de kinderen mee terug in de tijd van koster Brock worden genomen. Na deze opening maken de kinderen in groepen een wandeling langs verschillende gebouwen en/of plekken die belangrijk zijn voor Sint-Oedenrode en haar geschiedenis. Overal voeren zij ook een activiteit uit. De afsluiting vindt weer plaats op het kerkplein in de vorm van een toneelstuk. Hierbij worden de kinderen weer mee teruggenomen in hun eigen tijd. 

Voor het schooljaar 2022-2023 kan het project (gelukkig weer) plaatsvinden voor de groepen 5 van alle Rooise scholen!

Het project vindt plaats op woensdag 12 en donderdag 13 april 2023.


Beoordeeld met een 9 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 5
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 200
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie diverse locaties centrum Rooi, startpunt Deze wandeling start om 09:15 vanaf het Kerkplein voor de Martinuskerk.
Tijdsinvestering deelname aan de activiteit duurt twee dagdelen ( 08.45 tot 14.45 uur) voorbereiding: minimaal 1 les en naar keuze uit te breiden.
Benodigde materialen leskist is op school aanwezig
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers 2 ouders per 10 leerlingen 
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.