1Ander Festival
DansMuziekOverig

Al 25 jaar is het 1Ander Festival een begrip in Schijndel. Tijdens het festivalweekend is een mix van culturen te vinden in de vormen van muziek, film, straatartiesten, kinderactiviteiten, eten en drinken. Tijdens de vrijdag voorafgaand aan het festival willen we alle groepen 5 en 7 uit Schijndel kennis laten maken met de festivalsfeer en diverse wereldculturen met nadruk op begrippen als tolerantie, compassie, respect en nieuwsgierige belangstelling. 

Programma op school: 
Op school bereiden de leerlingen een presentatie voor samen met de eigen leerkracht en/of muziekdocent van CHV Academy. De muziekdocenten van de CHV Academy zijn hiervan op de hoogte en willen graag meedenken en helpen. Ideaal past de presentatie in de doelstelling van 1Ander & Platform Tolerantie ⇒ bewust worden van: ik, de ander, culturen en (persoonlijke) geschiedenissen. De presentatie mag gemaakt worden met de hele bouw of alleen met de klas. Door te zingen, dansen, acteren, verkleden, vertellen: alles mag. Maximaal 3 minuten en dit wordt gepresenteerd aan de andere 4 à 5 klassen in de tent. Presentatie mag met de hele klas of met een kleiner groepje. Het hoeft niet iets heel nieuws te zijn, het mag ook een dans/lied/verhaal zijn waar je in de klas al aan hebt gewerkt.

We hebben geen programma geschreven voor op school om de vrijheid en ruimte bij jullie te laten, om zelf te kijken wat zinvol is en waar je bij aan wilt sluiten. Mocht je hulp nodig hebben, laat het dan weten. We willen ondersteunen waar nodig en waar mogelijk. Om meer diepgang te geven aan thema en presentatie kunnen jullie gebruik maken van:

Programma op festival terrein:
-        De groepen 7 zijn welkom van 9.00 – 11.00 op het festival terrein (vrijdag 14 juni 2018)
-        De groepen 5 zijn welkom van 11.45 – 13.45 op het festival terrein (vrijdag 14 juni 2018)
-        Op het terrein krijgt de helft van alle klassen eerst een show door Jambo Afrika van 60 minuten. De andere helft van de klassen krijgt 60 minuten workshops. Na 60 minuten wordt er gewisseld. Halverwege het programma is er een beker ranje voor de leerlingen. 
-        Voorafgaand aan de show door Jambo Africa worden de scholen/groepen uitgenodigd hun op school voorbereide presentatie te geven op het podium. 

  Workshops:
  Afgelopen jaar waren er voor elke klas 2 workshops die door ons werden ingepland. We proberen dit jaar meer workshops te organiseren zodat leerlingen zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen. Dit is in ontwikkeling, zodra hier meer over bekend wordt laten we het weten. 


  Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 7, Docenten
  Rol leerlingen Actief, Receptief
  Maximaal aantal deelnemers 300
  Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
  Locatie Kloosterpark Schijndel
  Tijdsinvestering 2 uur bezoek festival, 4 uur voorbereiding
  Benodigde materialen Benodigdheden voor presentatie (voor geluidsapparatuur wordt gezorgd)
  Benodigde ruimte n.v.t
  Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Per groep 1 leerkracht, hulpouders naar eigen inzicht.
  (Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
  Aanbieder Cultuurkade