Verderkijken Doordenken (lkr. training)
BeeldendOverig

Een museumdocent van het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch verzorgt een leerkrachtentraining voor leerkrachten die voor het eerst gaan werken met Verder Kijken Door Denken én voor leerkrachten die nieuwsgierig zijn hoe de Thinking Routines uit VerderKijken DoorDenken toe te passen zijn in het eigen lesprogramma. Kijken naar kunst op deze wijze kan ook met krantenfoto's (nieuwsbegrip), eigen werk van kinderen (handvaardigheid), een prentenboek (taal) of een gebouw uit de omgeving van de school. We gaan oefenen en met elkaar verkennen en ervaren hoe dit lesmateriaal een bijdrage kan leveren aan het opwekken van nieuwsgierigheid, betrokkenheid en een open blik. Het is een bijzonder reflectiemiddel. De titel dekt eigenlijk precies de lading.

Het wordt een actieve oefenbijeenkomst van 1,5 uur. Hij wordt op twee momenten in het jaar gegeven, afhankelijk van de planning van je lesmateriaal (apart te boeken) kun je de training boeken die voor jou in de beste periode valt. De training zal anders zijn dan die van twee jaar geleden. De training is facultatief en niet noodzakelijk om te kunnen werken met het lesmateriaal.

De training is oorspronkelijk bestemd voor de deelnemende scholen uit het kunstmenu, leerkrachten van de groepen 3-4. Maar de training is ook te boeken door leerkrachten uit andere groepen en door scholen die niet deelnemen aan het kunstmenu. Het lesmateriaal bevat materiaal voor de groepen 1 t/m 8.

Woensdag 19 september of woensdag 20 februari
Tijd: 15.00-16.30 uur
Trainer: van Design Museum Den Bosch 
Locatie: Bibliotheek Veghel, Markt 1


De inspiratiebijeenkomst sprak me aan en ik wil zeker proberen om dit vaker te doen
Ontwikkeld voor Docenten
Rol leerlingen Actief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Bibliotheek Veghel, Markt 1 (bovenkamer)
Tijdsinvestering 1,5 uur
Benodigde materialen N.v.t.
Benodigde ruimte N.v.t.
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade

Bij dit aanbod hoort ook

De training hoort bij het lesmateriaal VerderKijken DoorDenken