Verderkijken Doordenken (lkr. training)
Beeldend

Een museumdocent van het Design Museum 's-Hertogenbosch verzorgt een leerkrachtentraining voor leerkrachten die voor het eerst gaan werken met VerderKijken DoorDenken én voor leerkrachten die nieuwsgierig zijn hoe de Thinking Routines uit VerderKijken DoorDenken toe te passen zijn in het eigen lesprogramma. Kijken naar kunst op deze wijze kan ook met krantenfoto's (nieuwsbegrip), eigen werk van kinderen (handvaardigheid), een prentenboek (taal) of een gebouw uit de omgeving van de school.
We gaan oefenen, met elkaar verkennen en ervaren hoe dit lesmateriaal een bijdrage kan leveren aan het opwekken van nieuwsgierigheid, betrokkenheid en een open blik. 
Het is een bijzonder reflectiemiddel. De titel dekt eigenlijk precies de lading.

Het wordt een actieve oefenbijeenkomst van 1,5 uur. De training is facultatief en niet noodzakelijk om te kunnen werken met het lesmateriaal.

De training is oorspronkelijk bestemd voor de deelnemende scholen uit het kunstmenu, leerkrachten van de groepen 3 en 4. Maar de training is ook te boeken door leerkrachten uit andere groepen die graag met dit lesmateriaal willen werken. Het lesmateriaal bevat materiaal voor de groepen 1 t/m 8.

Data:
Dinsdag 7 februari 2023, Design Museum 's-Hertogenbosch, 15.00-17.00 uur.
Maandag 27 maart 2023, Bibliotheek Veghel, 15.00-16.30 uur.

Mocht er onvoldoende belangstelling zijn voor één van deze data, dan komt deze datum te vervallen.Leuke suggesties tijdens de leerkrachten training en VerderKijken DoorDenken is goed schoolbreed in alle groepen in te zetten.

ReviewsBekijk alle reviews
Beoordeeld met een 7.8 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor
Rol leerlingen Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Design Museum, 's-Hertogenbosch
Tijdsinvestering 1,5 uur
Benodigde materialen N.v.t.
Benodigde ruimte N.v.t.
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade

Bij dit aanbod hoort ook

De training hoort bij het lesmateriaal VerderKijken DoorDenken