Koning Quast leerkrachtenbijeenkomst
BeeldendLiteratuur

Koning Quast verbindt hedendaagse beeldende kunst met literatuur. Leerlingen van groep 7 en 8 maken kennis met acht kunstwerken binnen het thema tekst, taal en tekens. Het zijn werken die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen, met thema's als graffiti en emoticons.

Let op: tijdens het bibliotheekbezoek begeleidt de leerkracht de schrijfopdracht. Een bibliotheekmedewerker neemt de andere helft van de groep mee voor de rondleiding.

Als voorbereiding op het bezoek komt staat er hieronder een informatiefilmpje. Je krijgt in het filmpje een korte rondleiding langs de tentoonstelling. De kunstwerken worden bekeken en kort besproken en we vertellen welke opdrachten de kinderen krijgen. Daarna krijg je uitleg over de schrijfopdracht die de kinderen tijdens het bezoek krijgen. Die opdracht begeleid je zelf.

Uit evaluaties bleek het voor leerkrachten een gemis dat ze zelf de tentoonstelling niet konden zien. Door het filmpje te bekijken kun je toch kennismaken met de tentoonstelling en er later met de leerlingen over praten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een collega of stagiaire mee te nemen die de schrijfopdracht begeleidt.


Beoordeeld met een 7 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie thuis
Tijdsinvestering 1/2 uur
Benodigde ruimte Niet nodig

Bij dit aanbod hoort ook

Deze leerkrachtenbijeenkomst hoort bij een klassenbezoek aan Koning Quast (apart te boeken).