Kunstructeur 2021 / Kick-off voor leerkrachten
BeeldendTechniek

Kick-off Kunstructeur voor leerkrachten

Het educatieproject Kunstructeur biedt een sterke combinatie van Kunst en Techniek in de uitvoering. Elk jaar heeft dit educatieproject een uitdagend en actueel thema met verschillende invalshoeken. Dit vraagt om een creatieve benadering van docenten en leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren. Dit jaar is het thema: Isaac D. – voedingding. Isaac D. is een veelgevraagde uitvinder. Iedereen weet hem te vinden met hun vragen voor een nieuw voedingding. De mailtjes met vragen stromen bij hem binnen. Kunnen jullie hem helpen?  Laat je inspireren door kunst, techniek, design of de natuur. Verken de grenzen en de mogelijkheden van wat een voedingding zou kunnen zijn. 

Voor leerkrachten van groep 3-4 is er bij Let’s Play een inspiratie- en instructiebijeenkomst voor de Kunstructeur. Deze kick-off is een belangrijk moment. Tijdens deze bijeenkomst doe je inspiratie op en krijg je alle informatie die je nodig hebt om met het project aan de slag te gaan. Deze middag worden posters met methodiek en inspiratie-tips uitgedeeld. Je gaat het thema verkennen door middel van een actieve workshop.


We starten op 3 maart 2021 van 15.00 uur tot 16.30 uur bij Let´s Play in Schijndel

Programma:

14.45 uur   Inloop
15.00 uur   Welkom door Ilona van den Koedijk van Cultuurkade
15.05 uur   Workshop om kennis te maken met het thema door kunstenaarsdocenten van Phoenix Cultuur
16.05 uur   Overige praktische informatie en gelegenheid om vragen te stellen
16.15 uur   Uitdelen lesmateriaal en afsluiting

N.B.: Vul bij leerlingaantal het aantal leerkrachten in dat naar de inspiratiebijeenkomst komt.

Met Kunstructeur bieden Phoenix Cultuur en Cultuurkade een vakoverstijgend project waarin ontwerpend en onderzoekend aan verschillende kerndoelen tegelijkertijd gewerkt kan worden. Denk naast kunstzinnige oriëntatie en techniek ook aan taal, rekenen/wiskunde en oriëntatie op jezelf en de wereld. Beleving, verbeelding en verwondering als basis voor talentontwikkeling staan hierbij centraalFijn, ik weet wat er komen gaat en wat de bedoeling is van Kunstructeur.
Beoordeeld met een 7.6 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 75
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Let´s Play Schijndel
Tijdsinvestering 1,5
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Phoenix Cultuur