Kennismaken met Museum Krona
BeeldendTechniekLiteratuurErfgoed

Ontdek Museum Krona!

Museum Krona (voorheen: Museum voor Religieuze Kunst) is een bijzonder museum. Naast een prachtige kunstcollectie is het museum gevestigd in een eeuwenoude, bewoonde abdij en heeft het een speciale kruidentuin met planten die vroeger door de zusters werden gebruikt voor geneesmiddelen en als verfstof. Niet alleen de vele planten dragen een heel verhaal met zich mee, maar ook alle kunstwerken die in het museum te zien zijn. Het mogen dan misschien veel religieuze beelden zijn, toch vertellen ze ook verhalen over geld, oorlog, vluchten, macht en liefde. Ze laten zien hoe men in de middeleeuwen (of in latere eeuwen) precies dacht, hoe kunstwerken werden gemaakt en wat mensen belangrijk vonden. In een rondleiding door het museum door een van onze ervaren museumdocenten komen al deze verhalen tot leven! 

Naast rondleidingen bieden wij ook een aantal projecten aan die meer toegespitst zijn op tentoonstellingen of delen van onze collectie. Deze projecten zijn, inclusief praktsiche informatie, op onze site of via de cultuurmarktplaats te vinden. Voor vrijwel ieder onderwerp van het curriculum in het PO en VO is een bezoek aan ons museum de moeite waard! Als er specifieke vragen of wensen zijn, neem dan zeker contact op om de vele mogelijkheden te bespreken.

Wij hopen jullie komend schooljaar graag te mogen verwelkomen in ons museum!


Corona-maatregelen

Museum Krona zal ten alle tijden de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging blijven volgen. Dit project is zo ingedeeld dat de klas in kleinere groepjes wordt ingedeeld en er overal een goede afstand in acht kan worden genomen. Mochten er wijzigingen plaatsvinden die invloed zouden kunnen hebben op de boekingen van dit project dan wordt dit altijd met de scholen gecommuniceerd. Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering per project verschillend
Benodigde materialen Voor ieder project wordt een voorbereidende les geregeld.
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Museum Krona