Kennismaken met Museum Krona
BeeldendTechniekLiteratuurErfgoed

Ontdek Museum Krona!

Museum Krona is een bijzonder museum. Naast een prachtige kunstcollectie is het museum gevestigd in een eeuwenoude, bewoonde abdij en heeft het een speciale kruidentuin. Daarin staan allemaal planten die vroeger voor geneesmiddelen en verfstoffen werden gebruikt. Overal in het museum zijn bijzondere verhalen te vinden: verhalen over geld, liefde, oorlog, vluchtpogingen en religie. Ze laten zien hoe men in bijvoorbeeld de middeleeuwen dacht en deed of hoe moeilijk het is om de kunstwerken te maken. Met onze museumdocenten komen al deze verhalen tot leven!  

Naast rondleidingen bieden wij ook een aantal educatieve projecten aan die meer toegespitst zijn op tentoonstellingen of onze collectie.  Al deze projecten zijn terug te vinden op onze site of via de cultuurmarktplaatsen. Voor vrijwel ieder onderwerp in het PO en VO is een bezoek aan ons museum de moeite waard! Als er specifieke vragen of wensen zijn, neem dan zeker contact op om de vele mogelijkheden te bespreken.

Wij hopen jullie graag te mogen verwelkomen in ons museum!


Corona-maatregelen

Museum Krona zal ten alle tijden de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging blijven volgen. Alle projecten zijn zo ingedeeld dat de klas in kleinere groepjes wordt ingedeeld en er overal een goede afstand in acht kan worden genomen. Mochten er wijzigingen plaatsvinden die invloed zouden kunnen hebben op de boekingen van dit project dan wordt dit altijd met de scholen gecommuniceerd. 


Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Museum Krona
Tijdsinvestering per project verschillend
Benodigde materialen Voor ieder project wordt een voorbereidende les geregeld.
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Museum Krona