Kennismaken met Het Noordbrabants Museum
BeeldendFoto film videoMediawijsheidErfgoed

Schoolklassen zijn van harte welkom in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch. In het museum is ontzettend veel te zien, maar er is ook van alles te doen. Er zijn museumlessen met workshops, rondleidingen en lesmateriaal voor een gratis zelfstandig bezoek aan de vaste presentatie of een tijdelijke tentoonsteling. In de docentenhandleidingen wordt de link gemaakt naar de competenties en vermogens van de Cultuurloper en van de Culturele Ladenkast. Voor het complete aanbod kijk op de website of neem contact op voor een programma op maat.

Museumlessen, Rondleidingen en zelfstandig bezoek
PO & VO, 45 - 90 minuten, leerlingen tot 18 jaar gratis

Voorbeelden van programma's:

Filosoferen met kunst:
Filosoferen klinkt ingewikkeld, maar met kunst is het hartstikke leuk! In deze super interactieve rondleiding staan de eigen observaties en ideeën van de leerlingen centraal. Door de eigen inbreng van de leerlingen is de rondleiding nooit hetzelfde en ontstaan er altijd verrassende inzichten over kunst. De museumdocent kan de
route naar uw wensen aanpassen. Groep 3 t/m 8 & VO,  60 minuten,  €35,- per 16 leerlingen.

Kunst en animatie:
Zowel in de klas als in het museum onderzoeken de leerlingen kunstwerken aan de hand van beeldaspecten (lijn, kleur, licht, vorm, voorstelling, compositie). In het Medialab maken de leerlingen een animatie aan de hand van één van de beeldaspecten. Deze museumles kan op elk onderwijsthema worden aangepast.  Groep 5 t/m 8, 90 minuten, €45,- per 16 leerlingen.  

Romeinen in Brabant:
De Romeinenzaal is ingericht in drie thema’s: wonen, werken en vechten. Hoe deden de Romeinen dat in Brabant? Aan de hand van archeologische vondsten, maquettes en animaties vinden de leerlingen antwoord op deze vraag. De drie thema’s komen terug in de animatiefilmpjes die de leerlingen maken in het Medialab. Groep  4 t/m 8 & 1 t/m 3 VO, 90 minuten, €45,- per 16 leerlingen. 

Reserveren of meer informatie? Kijk op www.hnbm.nl of neem contact op via (073) 6 877 820 of reservering@hnbm.nl
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Het Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41, 's Hertogenbosch
Tijdsinvestering Nader te bepalen
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.