Theatervoorstelling 2019 Centrale Geheimen Bank
Theater

Een voorstellingen van Theatergroep Knars voor de groepen 3-4 over geheimen. 

Aan het loket van de Centrale Geheimen Bank ontvangt opa Bram al jaren alle geheimen van de wereld. Per afdeling staan verjaardagsverrassingen, nooit-verstuurde-liefdesbrieven, geheimschriften en dagboeken netjes naast elkaar. Alles is soort bij soort opgeslagen en wordt regelmatig gecontroleerd op verklappingen. 
Tot Ben zijn opa een handje komt helpen in het magazijn. Het is allemaal erg spannend en lastig voor hem om zijn mond te houden. Sommige pakjes schreeuwen er gewoon om om opengemaakt te worden. De dingen die hij af en toe tegen komt! Of had hij dat niet mogen zeggen...?! Een fantasievolle beeldende voorstelling over vertrouwen, nieuwsgierigheid, klikken en iets voor je houden. Een mix van poppen- en objecttheater. Voor kinderen die voor het eerst of misschien al geoefende geheimhouders zijn.

De leerkracht ontvangt een inspirerende lesbrief . Hierin staat hierin uitleg over poppentheater in het algemeen, over de thematiek van de voorstelling en met verschillende  voorbereidings-  en verwerkingsopdrachten voor de leerlingen.  De lessen nemen niet veel tijd in beslag en je kunt zelf kiezen welke lessuggesties je wilt uitvoeren. Enkele voorbeelden:
- In het archief liggen geheimen op de plank. Welke geheimen heb jij gezien? De geheimen in de vorm van objecten) komen tot leven. Kun je vertellen wat ze doen?
- Wat is poppen- en objecttheater? Probeer het zelf: Kies een voorwerp - aan welke kant zit de neus? Hoe beweegt het? Bepaal zelf het karakter en breng het tot leven.
- Maak je eigen geheimschrift.

Een andere suggestie is om tijdig een boekenpakket aan te vragen bij de Bibliotheek, via Annelies van Uden (vau@nobb.nl)

Voorstellingen (duur 50 minuten):
Donderdag 14 februari in het Spectrum Schijndel
- 10.30 uur
- 13.00

Vrijdag 15 februari in het Spectrum Schijndel
- 9.00 uur
- 11.00 uur 
Ontwikkeld voor Groep 3, Groep 4
Rol leerlingen Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 120
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Theaterzaal, Spectrum Schijndel
Tijdsinvestering 50 minuten
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade