Kunstructeur FM (2) Workshop
BeeldendTechniek

Dit seizoen gaan de groepen 5-6 aan de slag met kunst en techniek en werken aan een ontwerp- en maakopdracht. Dit project sluit aan bij festival Fabriek Magnifique 2018 en de tentoonstelling beeldende kunst van Kunstgroep de Compagnie. Deze tentoonstelling is te zien tijdens de inspiratiieworkshop op CHV Noordkade. Het thema van de kunstructeur FM is 'Bizar Bazar'.
​​​​​​​'Bizar Bazar' is een bijzondere markt waar wonderlijke en verrassende spullen worden gepresenteerd aan het publiek. Spullen die ergens anders niet te zien en te koop zijn. De kinderen worden gestimuleerd om spelenderwijs bij te dragen aan 'Bizar Bazar'. Met 'Bizar Bazar' ontdekken de leerlingen dat alle zintuigen worden geprikkeld door zich te laten inspireren door kunst, techniek, natuur en wetenschap. Misschien bedenken leerlingen wel een goed idee voor een superzuinige afwasmachine, een herrieloze afzuiger of een maquette voor een verspillingsvrije koelkast.

Workshop voor groepen 5-6, Duur 1,5 uur
In de periode van maart t/m juni 2018 ga je met je groep van start. Aan het begin van het project is er voor elke groep een inspiratieworkshop o.l.v. een kunstenaar in de werkplaats van Phoenix Cultuur. Tijdens deze workshop bezoeken de leerlingen ook de tentoonstelling beeldende kunst samengesteld door Kunstgroep de Compagnie gebaseerd op het thema van het festival. De leerlingen werken op school in groepjes aan de opdracht en doorlopen stapsgewijs de verschillende fasen van een ontwerp- en maakproces.

Extra: tweede workshoples, Duur 1 uur
Indien men een extra techniekles wil kan men dit voor de zomervakantie doorgeven aan Cultuurkade.
Let op: je boekt via het boekingssysteem alléén de eerste les. De extra techniekles wordt in overleg tussen docent en leerkracht afgesproken.

Zelfstandig aan de slag, groepen 1-2, 3-4 en 7-8
Met behulp van het lesmateriaal en de inspiratieposter kun je met de leerlingen zelf aan de slag. 

Bizar Bazar tentoonstelling op Art en Food Festival van Fabriek Magnifique
De werkstukken moeten op 2-3 juli worden ingeleverd bij de receptie van CHV Noordkade / Phoenix Cultuur, o.v.v: FM2018, naam school, naam leerlingen, titel, en uitleg werkstuk.
De tentoonstelling van de werkstukken is 6-7-8 juli 2018 op Art en Food Festival van Fabriek Magnifique.
Op zondag 8 juli van 14.00 toto 16.00 zullen leerllingen zelf de ontwerpen live pitchen.
Één leerling per school, kan pitchen op het ‘podium’.

Ter voorbereiding is er een inspiratie- en instructiebijeenkomst voor leerkrachten op 21 februari. Deze is apart te boeken.

Met Kunstructeur Fabriek Magnifique bieden Phoenix Cultuur, Fabriek Magnifique, Kunstgroep de Compagnie en Cultuurkade een vakoverstijgend project waarin ontwerpend en onderzoekend aan verschillende kerndoelen tegelijkertijd gewerkt kan worden.

"De kinderen konden hun fantasie kwijt en werden helemaal vrij gelaten."
Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal klassen 1
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie CHV Noordkade, Verlengde Noordkade 10-12.
Tijdsinvestering Workshop duurt 1,5 uur. De leerkracht kan zelf aan de slag nadat de startworkshop is gegeven door de kunstprofessional (tijdsinvestering naar keuze).
Benodigde ruimte Voor de lessen op school een klas- of handvaardigheidslokaal.
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.

Bij dit aanbod hoort ook

De workshop is onderdeel 2 van 3. Boek ook: