Kunstructeur FM (2) Workshop
BeeldendTechniek

Dit seizoen gaan de groepen 5-6 aan de slag met kunst en techniek en werken aan een ontwerp- en maakopdracht. Dit project sluit aan bij festival Fabriek Magnifique 2018 en de tentoonstelling beeldende kunst van Kunstgroep de Compagnie. Deze tentoonstelling is te zien tijdens de workshop op CHV Noordkade. Het thema van de kunstructeur FM is 'Bizar Bazar'.


Ben jij die vindingrijke ontwerper? Ontwerp een Bizar Bazar die heerlijk, eerlijk en ook nog eens vernieuwend is. Gebruik je creativiteit en fantasie. Verzin en maak een slimme Bizar Bazar voor de toekomst. 


Workshop in de klas

In de periode van maart t/m juni 2018 ga je met je groep van start. Aan het begin van het project is er voor elke groep een startworkshop o.l.v. een kunstenaar in de werkplaats van Phoenix Cultuur. Tijdens deze workshop bezoeken de leerlingen ook de tentoonstelling beeldende kunst samengesteld door Kunstgroep de Compagnie gebaseerd op het thema van het festival. De leerlingen werken op school in groepjes aan de opdracht en doorlopen stapsgewijs de verschillende fasen van een ontwerp- en maakproces.
1. Verkennen, 2. Ideevorming, 3. Ontwerpen en experimenteren, 4. Plan van aanpak, 5. Uitvoeren en testen,
6. Evalueren, 7. Presenteren. 

Indien men een extra techniekles wil kan men dit voor de zomervakantie doorgeven aan Cultuurkade.
Let op: je boekt via het boekingssysteem alléén de eerste les. De extra techniekles wordt in overleg tussen docent en leerkracht afgesproken.


Tentoonstelling op Art en Food Festival van Fabriek Magnifique
De tentoonstelling van de werkstukken is 6-7-8 juli 2018 op Art en Food Festival van Fabriek Magnifique.

De werkstukken moeten in week 25 (18 juni t/m 22 juni) worden ingeleverd bij de receptie van CHV Noordkade / Phoenix Cultuur, o.v.v: FM2018, naam school, naam leerlingen, titel, en uitleg werkstuk.

Ter voorbereiding is er een inspiratie- en instructiebijeenkomst voor leerkrachten op 21 februari. Deze is apart te boeken.


Met Kunstructeur Fabriek Magnifique bieden Phoenix Cultuur, Fabriek Magnifique en Cultuurkade een vakoverstijgend project waarin ontwerpend en onderzoekend aan verschillende kerndoelen tegelijkertijd gewerkt kan worden. Denk naast kunstzinnige oriëntatie en techniek, taal, rekenen en oriëntatie op jezelf en de wereld. 

"De kinderen konden hun fantasie kwijt en werden helemaal vrij gelaten."
Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal klassen 1
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie CHV Noordkade, Verlengde Noordkade 10-12.
Tijdsinvestering Workshop duurt 1,5 uur. De leerkracht kan zelf aan de slag nadat de startworkshop is gegeven door de kunstprofessional (tijdsinvestering naar keuze).
Benodigde ruimte Voor de lessen op school een klas- of handvaardigheidslokaal.
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.