OMG Greenscreen VR Workshop
Foto film videoMediawijsheidOMG

Tijdens deze workshop naar aanleiding van het educatief programma rondom 70 jaar Operatie Market Garden lijkt het alsof we te midden van de Operatie zelf terecht zijn gekomen. Door middel van Virtualy Reality (VR) en greenscreen gaan de leerlingen deel uitmaken van een digitaal geënsceneerde locatie. Na het bekijken van de virtuele omgeving met behulp van een VR-bril en een smartphone kiezen de leerlingen in kleine groepjes een locatie binnen de 360° afbeelding uit die ze nader gaan bestuderen.

Ze stellen zichzelf de volgende vragen: wie woont er in dit gebouw, hoe ziet deze persoon er uit en wat doen ze? Met de antwoorden op deze vragen bedenken ze een scène/situatie die zich afspeelt in de omgeving rondom de brug. Met behulp van attributen en verkleedkleren kunnen ze vervolgens zelf de bewoners, parachutisten en de bedachte scène uitbeelden voor het greenscreen.

Op een projectie zien ze zichzelf direct op de locatie staan, aan land opkomend, zich in een gebouw verstoppen etc. De greenscreenvideo’s worden uiteindelijk in de VR-foto geplaatst, zodat ze zichzelf vervolgens met een VR-bril bijna 75 jaar terug in de tijd zien. Tijdens de workshop kunnen de leerlingen zich verplaatsen in de situatie van destijds en tegelijkertijd hun perspectief op de historische gebeurtenis met elkaar delen.
De deelnemers gaan dus zowel actief als reflectief aan de gang. 

De video’s zullen achteraf naar de betreffende school gestuurd worden zodat de docenten de video’s met hun klas kunnen nabespreken. De video’s kunnen online of met een VR-bril bekeken worden. 

Kosten
320 euro per klas, minimale afname van 2 workshops 

Datum en tijd
In overleg is het tijdstip van de workshop te wijzigen. Workshops voor meer klassen? Geef dit aan bij de boeking, in overleg plannen we de tijden. Ontwikkeld voor Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs
Rol leerlingen Actief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 25
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering 90 minuten
Benodigde materialen geen
Benodigde ruimte Speelzaal/grote lege ruimte
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers minimaal één begeleidende leerkracht
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Beam It Up