... En Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat (puntje puntje puntje)
Dans

Een ode aan fantasie
door Dansgezelschap LaMelis

...En Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat (puntje puntje puntje) is een sprookje over twee broertjes die erg van trommelen houden en achter een grote klok wonen. De gebeurtenissen en avonturen buitelen in deze kleurrijke dansvoorstelling op fantasievolle wijze over elkaar heen. Zo vindt er een modern Hip Hip Hop tafereel plaats, een overwinningsfeest met taart en champagne, een magische toverspreukenwedstrijd en blijkt een van de broertjes te kunnen veranderen in een meisje.

Zoals in alle sprookjes heeft ook dit verhaal een ‘vertelstem’ die het verhaal probeert te sturen. Echter in dit verhaal blijkt de ‘vertelstem’ niet zo machtig als hij eigenlijk wel zou willen zijn. Hij probeert het verhaal wel te sturen, maar er gebeuren steeds dingen die volgens hem eigenlijk niet de bedoeling zijn.

De werkelijkheid en de waarheid zijn rekbare begrippen in deze muzikale, theatrale dansvoorstelling die zowel in vorm als in inhoud grenzeloos is. Behalve dat het over de fantasie gaat, spelen ook de thema’s ‘goed en kwaad’ en ‘dat het oké is om anders te zijn’ een rol in deze overrompelende dansvoorstelling.

De voorstellingen voor groep 1-2 vinden plaats op:
​​​​​​​Maandag 3 februari 2020 (BS De Vijfmaster, Veghel)
Donderdag 6 februari 2020 (BS Eerschot, Sint-Oedenrode)
Maandag 10 februari 2020 (BS 't Ven, Veghel)
Dinsdag 11 februari 2020 (BS 't Ven, Veghel)
Donderdag 13 februari 2020 (Mariaschool, Erp)


ReviewsBekijk alle reviews
Beoordeeld met een 7.4 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2
Rol leerlingen Receptief
Maximaal aantal deelnemers 100
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie ​​​​​​​Maandag 3 februari 2020 (BS De Vijfmaster) / Donderdag 6 februari 2020 (BS Eerschot) / Maandag 10 februari 2020 (BS 't Ven) / Dinsdag 11 februari 2020 (BS 't Ven) / Donderdag 13 februari 2020 (Mariaschool, Erp)
Tijdsinvestering De voorstelling duurt 50 min.
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade