3. Warnet/Kunstructeur (workshop)
TheaterFoto film videoTechniek

Warnet/Kunstructeur start voor de leerlingen met een inleidende les in de klas door de eigen leerkracht. (De leerkracht krijgt hiervoor de benodigde informatie tijdens de Kick-off).
Dan volgt het bijwonen van de voorstelling Warnet, dit is de de kunstconfrontatie en deze vormt de inspiratiebron voor de vervolgopdracht. (Deze voorstelling komt te vervallen in verband met de besluitvorming rondom het Coronavirus). 

Kort na de voorstelling ga je met de klas deelnemen aan een inspiratieworkshop van 1.15 uur op CHV Noordkade o.l.v. een kunstenaar (zie de planning op deze pagina). 
Het educatieproject Kunstructeur biedt een sterke combinatie van Kunst en Techniek in de uitvoering. Elk jaar heeft dit educatieproject een uitdagend en actueel thema met verschillende invalshoeken. Dit vraagt om een creatieve benadering van docenten en leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren. 

In de periode na de workshop gaan de leerlingen aan de slag met een eigen ontwerp- en maakproces, waarbij we de reeds bekende stappen van Kunstructeur volgen:

  1. verkenning
  2. ideevorming
  3. ontwerpen & experimenteren
  4. plan van aanpak
  5. uitvoeren & testen
  6. evalueren
  7. presenteren

Het thema van de opdracht dit jaar luid: Verander'ns

Verander eens van standpunt, blik of vorm.
Verander’ns jezelf of iets… anders.
Verander’ns de omgeving, het verhaal of de functie.

Voor de afsluiting van Warnet/Kunstructeur hebben wij weer de samenwerking met Fabriek Magnifiek (FM) gezocht. Omdat de voorstelling Warnet een overweldigende ervaring van filmbeelden om je heen is, zullen wij de werkstukken van de leerlingen tijdens FM ook presenteren in de vorm van een doorlopende projectie van beelden. 

Insturen werkstukken voor presentatie tijdens Fabriek Magnifiek
Leerlingen maken maximaal 5 foto's of een kort filmpje van hun werkstuk. Dat slaan ze op als Jpeg of MP4 bestand. Stuur de werkstukken uiterlijk 20 mei via we-transfer of per mail naar info@cultuurkade.nl onder vermelding van Verander'ns. Vermeld ook de school, klas en indien gewenst de namen van de kinderen. 

Dit jaar is de workshop bij Warnet/Kunstructeur ontwikkeld door Schippers&vanGucht en het lesmateriaal door Cultuurkade naar idee van het Designmuseum.


Ontwikkeld voor Groep 5, Groep 6
Rol leerlingen Actief
Maximaal aantal deelnemers 32
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie CHV Noordkade
Tijdsinvestering 1 uur 15 minuten
Benodigde materialen voor de workshop, worden door de aanbieder geregeld.
Benodigde ruimte N.v.t.
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade