Kennismaken met theatergroep EELT
BeeldendDansTheaterMuziekFoto film videoErfgoed

EELT leert leerlingen hun creativiteit aan te boren door hun fantasie te gebruiken.

EELT gaat graag met scholen om de tafel om tot een passend aanbod te komen. We zijn benieuwd naar de vraag van een school en proberen op een creatieve manier antwoord te geven. EELT gaat geen onderwerp uit de weg. Of het nu om vriendschap, gezond eten, oorlog of verveling gaat, wij zoeken naar een passende workshop of voorstelling. En als we die niet hebben maken we iets op maat.  EELT is een theatercollectief maar doet veel meer dan alleen theater. Ons collectief bestaat uit acteurs, muzikanten, beeldend kunstenaars en filmmakers die allemaal ruime ervaring hebben binnen het onderwijs, dus vraag maar raak!

Hieronder vind je wat voorbeelden van workshops en voorstellingen die we ondertussen hebben ontwikkeld:

- Hapstappoepfabriek: In hapstappoepfabriek leren de kinderen op een speelse manier de werking van de fabriek in ons lichaam kennen: wat gaat erin en wat komt eruit? En hoe kun je deze fabriek gezond houden? Zo wordt gezond eten eens vanuit een compleet ander perspectief aan de kinderen en hun ouders/verzorgers aangeboden. De diëtist van Gezonde Eetkamer onderzoekt met de leerlingen hoe je goede poep kunt maken door gezond te eten. Daarna gaan de theatermakers van EELT Theatercollectief met de kinderen de spannende reis van een broccoli-roosje door het spijsverteringskanaal naspelen. Daarnaast is er de voorstelling hapstappoepfabriek. Een vrolijke en spannende voorstelling over hoe Lientje opgegeten wordt door haar vader en een reis door zijn lichaam begint…

- Als het morgen oorlog wordt: Hoe zou het zijn als het oorlog wordt in Nederland? In de workshop “Als het morgen oorlog wordt” houden de leerlingen zich bezig met deze vraag. Na een kort gesprek over oorlog in het algemeen gaan de leerlingen aan de slag met het voorbereiden van scenes die het dagelijks leven tijdens een oorlog laten zien. Gekozen wordt voor het oogpunt van de burger en niet dat van een militair. Tijdens de scenes helpen de leerlingen elkaar en zijn ze inventief bezig met het oplossen van problemen. De scenes worden aan elkaar getoond waardoor er verschillende aspecten van oorlog belicht worden. De leerlingen maken gebruik van de attributen die zijn meegenomen door de docent. “Als het morgen oorlog wordt” is een workshop die het zware thema van oorlog bespreekbaar maakt en leerlingen op een creatieve manier uitnodigt om zich in te leven in een situatie die vreemd is voor hen.

- Monsters maken, monsters spelen: In de workshop ’Monsters maken, monsters spelen’ zijn de kinderen onder leiding van twee EELT-docenten creatief en fysiek aan de slag gegaan rondom het thema ‘monsters en bang zijn’. Zo wordt ‘kijken naar’ meteen vertaald naar ‘zelf doen’. Afwisselend leven de kinderen zich uit in het spelen van hun eigen verzonnen monster en zetten ze hun monster beeldend in elkaar. Intussen snijden de docenten het thema ‘bang zijn’ aan.

Dit zijn maar een handjevol voorbeelden van wat EELT op uw school kan brengen. Kijk voor meer voorbeelden op www.eeltweb.nl en neem contact met ons op!


Ontwikkeld voor Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs, VMBO 1-2, VMBO 3-4, Havo/VWO 1-2, Havo/VWO 3-5(6)
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 100
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Tijdsinvestering Afhankelijk van de activiteit.
Benodigde ruimte speelruimte en aula
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.