Kunstbiënnale Veghel 2018
Beeldend

Kunstbiënnale Veghel 2018 
Van Loon Galleries organiseert van 30 november t/m 16 december 2018 een grote Kunstbiënnale in de Koekbouw van CHV Noordkade. Biënnale Veghel is een belevingsexpositie waar 40 bekende nationale en internationale kunstenaars hun werk exposeren aan een groot publiek. Denk aan schilderijen, fotokunst, beelden in brons, steen, metaalgaas, keramiek en glaskunstwerken. Er zijn drie ochtenden opengesteld voor gratis rondleidingen aan schoolgroepen op 11, 12 en 13 december.

Rondleidingen groep 3 t/m 8 
Samen kijken en ontdekken is het doel van deze rondleidingen. Tijdens de rondleidingen voor basisschoolgroepen worden door de rondleiders (een oud theaterdirecteur en kunstenaars) op een speelse en integere manier de uiterst diverse kunstuitingen getoond aan de deelnemers. De kinderen en hun begeleiders worden uitgedaagd om mee de kunst in te duiken, wat bijzondere ervaringen teweeg brengt. Voor groot en klein is het een verrassende ontmoeting met heel veel verschillende kunstvormen. Voortgezet onderwijs
Voor groepen uit het voortgezet onderwijs wordt maatwerk geleverd in overleg met de Biënnale en de betreffende (vak)docent. Meld je via info@cultuurkade.nl en maak je ideeën en vragen kenbaar.

Praktisch
Per tijdvak kunnen ongeveer 30 leerlingen ontvangen worden op de Biënnale. De leerkracht dient vooraf de klas te verdelen in groepjes van 10 á 12 leerlingen, met voor elk groepje een volwassen begeleider. De activiteit duurt één half uur.

Educatie
Het bezoek voorbereiden hoeft niet, maar kán wel. Dat zijn we op dit moment nog met de organisatie aan het afstemmen. Informatie daarover volgt aan de scholen die zich inschrijven. Het zal te maken hebben met kijken naar kunst, via de Thinking Routines uit VerderKijken DoorDenken. 

Voor iedere leerling was er wat wils, de kinderen waren enorm geboeid en ik was zelf diep onder de indruk, er was zoveel te zien.
Ontwikkeld voor Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Voortgezet onderwijs
Rol leerlingen Receptief
Maximaal aantal klassen 1
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Koekbouw op CHV Noordkade
Tijdsinvestering De rondleiding duurt een half uur
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers Een volwassen begeleider per subgroepje van 10 á 12 lln.
(Rij-)ouders / verzorgers mogen de activiteit bijwonen.