Poëzieproject met stadsdichter
Literatuur

De stadsdichter van Meierijstad, Rick Terwindt, komt naar je toe! Hij gaat in de Poëzieweek, van 30 januari tot en met 5 februari, een episch gedicht schrijven met bovenbouwleerlingen. Het gedicht wordt uitgegeven in boekvorm en de deelnemende scholen krijgen het boek cadeau. Rick bezoekt basisscholen in alle 13 kernen van Meierijstad. Wil je meedoen? Meld je dan aan vóór 23 januari.

In het kader van het gemeentelijke project 'De Kracht van Samen' gaat Rick Terwindt de 13 dorpskernen van Meierijstad met elkaar verbinden door poëzie. In de Poëzieweek bezoekt hij scholen in de hele gemeente voor een interactieve les van één uur over gedichten. Rick vertelt over zijn werk, draagt poëzie voor en leert kinderen gedichten voor te dragen. Daarna gaan ze samen aan de slag om gedichten te schrijven. Uiteindelijk vormen alle gedichten van de deelnemende scholen een lang, episch dierdicht over water en dieren onder water. Het thema is ‘De toekomst is nu’. In april/mei komt het gedicht uit in boekvorm en bezoekt de Rick de scholen weer. Behalve het lange gedicht staan losse gedichten van kinderen in het boek.

Wil je aandacht besteden aan poëzie in de klas en meedoen aan dit bijzondere project? Meld je dan aan met je groep 6, 7 of 8. Rick bezoekt de scholen tussen 30 januari en 5 februari, om 9.00, 11.00 of 13.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan het project.
Beoordeeld met een 8.3 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 6, Groep 7, Groep 8
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Op school
Tijdsinvestering 1 uur
Benodigde ruimte Klaslokaal
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Bibliotheek NOBB