ZWV | Lkr. bijeenkomst | Woensdag 23 februari 2022
ErfgoedZW-vaart

Ben je vergeten je aan te melden of ben je de link kwijt, met deze link kun je alsnog deelnemen.

​​​​​​​

Deze online bijeenkomst staat in het teken van 200 jaar Zuid-Willemsvaart en is bestemd voor icc-ers, leerkrachten 7-8, VO-docenten en geinteresseerde directeuren.

Cultuureducatie gaat voor ons over het vormen van je persoonlijkheid. Door cultuureducatie leren kinderen allerlei vaardigheden, zoals observeren, een mening vormen, ontdekken wat je mooi vindt of juist niet, ervaringen uitwisselen en begrip voor elkaar hebben. Als je met meerdere mensen naar een voorstelling of expositie kijkt, dan beleef je allemaal iets anders. Kunst is op dat moment dus een medium om bij jezelf te komen.

Rode draad
Dit zie je ook terug in het educatief lespakket rondom 200 jaar Zuid-Willemsvaart. De rode draad in het lesmateriaal zijn de verschillende perspectieven van de betrokken personages. De opdrachten gaan over de keuzes die mensen maken, waardoor hun omgeving verandert. Aan de hand van verhalen van personen, worden de leerlingen zich bewust van de verschillende belangen in een samenleving. En hoe belangrijk het is om samen te werken om tot oplossingen te komen. Vroeger, nu en in de toekomst.
In 2022 is het 200 jaar geleden dat werd begonnen met het graven van de Zuid-Willemsvaart.
Het kanaal heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de logistieke ontsluiting en industrialisatie van Meierijstad. En dat doet het nog steeds. Het is niet meer weg te denken uit onze omgeving. 
​​​​​​​
Online programma
Van 15.00u tot 16.30u wordt het educatief lespakket gepresenteerd dat speciaal voor alle scholen in Meierijstad werd ontwikkeld. Het zal in mei-juni worden uitgevoerd.
Naast het lespakket is er een keuzeaanbod van aanvullende activiteiten en een bronnenpagina. Ook dat programma zullen we toelichten en laten zien: vanaf dat moment is boeken mogelijk.

We kijken uit naar je online aanwezigheid en naar een inspirerende en fijne bijeenkomst! 


Dit is betekenisvol onderwijs. Leerlingen leren hoe het verleden invloed heeft op de toekomst én dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun eigen omgeving.

ReviewsBekijk alle reviews
Beoordeeld met een 8.3 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Voortgezet onderwijs
Rol leerlingen Actief, Receptief, Reflectief
Maximaal aantal deelnemers 100
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Online
Tijdsinvestering 90 minuten
Benodigde materialen Pen en papier
Benodigde ruimte Geen
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade