Riool milieueducatie
NME

Jan en Maarten ( medewerkers Gemeentewerf) komen in de klas en geven enthousiast uitleg over het gebruik van het riool in huishoudens aan de hand van een grote kijkplaat. Zij vertalen voor de leerlingen bijvoorbeeld hoe het water wat je gebruikt bij het tandenpoetsen of toiletgebruik in het riool terecht komt.


Daarnaast hebben zij een soort puzzel van buizen en pijpen waarmee ze de doorstroming (met behulp van knikkers) duidelijk maken. Met de camera, die ook in het echte riool gebruikt wordt, mogen de kinderen vervolgens in de buizen kijken en vinden daar bjizondere vondsten!


Voorbereiding in de klas: naar eigen inzicht en mogelijkheden. Op www.zwerfafvalmooiniet.nl, www.nederlandschoon.nl en http://www.uurnatuur.nl/doc/riool-project.pdf zijn opdrachten voor deze doelgroep te vinden.


De data en tijden voor dit project worden later toegevoegd, alle Milieueducatieprojecten vinden plaats in de 3 weken voorafgaande aan de 'Landelijke Opschoondag' zaterdag 21 maart 2020. Week 9 is de Carnavalsvakantie.Beoordeeld met een 7.9 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 3
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 30
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie op school
Tijdsinvestering 45 minuten
Benodigde ruimte klaslokaal of speelzaal
Benodigde ondersteuning leerkrachten/ouders/verzorgers eventueel 'vertaling' naar de leerlingen door de leerkracht
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.