T-shirt duetten
Dans

Dansduetten op locatie, uitgevoerd op een vloer van 3,50 x 3,50 meter met het publiek aan drie zijden eromheen (een speelzaal voldoet).

Dicht op de huid van de toeschouwer ontvouwt zich een confrontatie tussen twee dansers. In een tijdspanne van tien minuten wordt dans onder de loep genomen. Wat getoond wordt kan dubbel beleefd worden in de workshop die erop volgt.

We gaan er vanuit dat jouw school ook als locatie kan dienen voor deze voorstelling en dat je eventueel een andere school kunt ontvangen. Er zijn maximaal drie voorstellingen op één dag. Voor scholen met één deelnemende groep betekent dit dat je naar een school in de buurt gaat. Wacht dan nog even tot er locaties zijn ingevuld. Verplaatsen tussen de middag is voor het gezelschap niet (meer) mogelijk i.v.m. de schooltijden van continuroosters.

Aanvangstijden
10.00 uur – 11.00 uur – 13.00 uur

de Stilte danst!
de Stilte wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Door het spel leert een kind met hart en ziel zijn wereld kennen en zich te positioneren in een overdonderende samenleving. Spel is de tegenhanger van de alledaagsheid: het persoonlijke oefenterrein van het kind. In het spel ontmoet het kind de wereld vanuit zijn condities en in zijn formaat.

de Stilte zet in op voorstellingen die tijd en ruimte bieden aan de fantasie van de toeschouwer. Voorstellingen die kinderen serieus nemen en een nieuw dansidioom presenteren dat samensmelt met thematiek, toneelbeeld en muziek. De werkelijkheid wordt in producties niet geïmiteerd, maar verbeeld en gestileerd.


Locaties:

11 januari: 't Ven 
12 januari: HUB N-Br (Sweelinckstraat) 
13 januari: Mariaschool
14 januari: De Ieme 
7 maart: Edith Stein 
8 maart: De Vijfmaster
8 maart (middag): De Springplank 
9 maart: Nicolaas 
10 maart: Tuimelaar 
11 maart: Maria ter Heide 
14 maart: Odaschool
14 maart (middag): De Springplank 
15 maart: De Ark
16 maart: Bernadette
17 maart: Bernadette
30 mei: Dommelrode 
31 mei: De Sterjasmijn
2 juni: De Empel
3 juni: Franciscus 
27 juni: De Uilenbrink
28 juni: Kienehoef 
30 juni: Eerschot
1 juli: De Uilenbrink


Wie zou er nu in zo'n groot T-shirt passen? We zitten nu midden in het thema sprookjes, dus dat moest wel van de reus zijn.

ReviewsBekijk alle reviews
Beoordeeld met een 8.3 Bekijk de reviews
Ontwikkeld voor Groep 1, Groep 2
Rol leerlingen Actief, Receptief
Maximaal aantal deelnemers 35
Kosten U dient ingelogd te zijn om de kosten in te zien.
Locatie Zie locatielijst in e-mailreminder
Tijdsinvestering 60 minuten
Benodigde ruimte Speelzaal (of gymzaal)
Het is niet de bedoeling dat (rij-)ouders / verzorgers de activiteit bijwonen.
Aanbieder Cultuurkade