Rijksmuseum nieuws

Het Rijksmuseum heeft voor het onderwijs voor ieder wat wils: Een studiedag voor leerkrachten, een nieuwe workshop voor leerlingen groep 5 t/m 8 en natuurlijk gratis busvervoer.


Studiedag op het museumplein
Op zoek naar inspiratie en verdieping voor in de klas? Meld uw aan voor de studiedag: Hollandse meesters in de klas. Een nieuwe blik op Rembrandt, Van Gogh en Mondriaan. Hoe kijken kunstenaars van nu naar de drie grootheden van toen. Raak geïnspireerd, en maak iconische kunstwerken relevant voor in de klas. De studiedag is op 14 november van 9.30 tot 17.00 uur en deelname is € 60 per persoon. Klik hier voor meer info.

Gratis busvervoer naar het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum biedt gratis busvervoer en grats entree aan voor het primair onderwijs. U betaalt alleen de rondleiding of de workshop. Heeft u vragen over de Rijksmuseumbus? Neem contact op met Nikita Baboelal via 020 674 7064 of rijksmuseumbus@rijksmuseum.nl.

Nieuw: sporenonderzoek naar Rembrandt (gr. 5 t/m 8)
In de workshop Sporenonderzoek naar Rembrandt komen leerlingen tot verrassende inzichten over hoe Rembrandt en zijn tijdgenoten schilderden. Leerlingen onderzoeken pigmenten met microscoop en UV-licht. Ze doen proefjes met kleurstoffen en ontleden verflagen. Het resultaat is een heus onderzoeksrapport over een schilderij uit de Gouden Eeuw. Voor meer info klik hier.