Jongleren met jaartallen?

Geschiedenis is meer dan jongleren met jaartallen. Met een ‘kei van een monument’ als Kasteel Heeswijk laten we jongeren op originele en dynamische wijze zien wat geschiedenis voor ons betekent. Voor groepen 6 en 7 van het basisonderwijs is ...


Voor groepen 6 en 7 van het basisonderwijs is de Leskist 'de Middeleeuwse stad' ontwikkeld, de leskist gaat over de geschiedenis van de late Middeleeuwen en het ontstaan van steden en kastelen. Leerlingen komen in aanraking met het verleden van hun eigen leefomgeving. De leskist is te leen voor de basisscholen in Meierijstad. De scholen hebben 3 weken de beschikking over het lespakket en bezoeken aansluitend zelf het kasteel.

Tijdens het bezoek aan het kasteel komen de leerlingen veel te weten over de geschiedenis van het kasteel, de veiligheid van zijn bewoners, de belegering …. Ontdekken ze geheime gangen, kunnen de leerlingen brass rubben (wat zou dat zijn?) en beklimmen ze de IJzertoren. Entreeprijs is € 4,– per leerling (begeleiders gratis) Voor de scholen in Veghel is het bezoek aan het kasteel en de huur van de leskist in het erfgoedmenu opgenomen.

Meer informatie voor scholen uit Meijerijstad over de leskist de middeleeuwse stad
Meer informatie over de combinatie van bezoek kasteel en lenen van de leskist

Meer informatie over Kasteel Heeswijk: www.kasteelheeswijk.com