Wegens succes op herhaling

Gezien het grote enthousiasme van de deelnemers eerder dit jaar, hebben wij besloten om de Basistraining procesgerichte didactiek oftewel; de didactiek van het creatieve proces, nogmaals aan te bieden.


Op herhaling: Basistraining procesgerichte didactiek; de didactiek van het creatieve proces..

Inhoud
Je kent het wel, een vensterbank vol met dezelfde beeldende werkjes. Soms is er op scholen een intentie om de kunstvakken creatiever aan te pakken maar ontbreekt het inzicht en de vaardigheid hoe! Het is dan een zoektocht naar de hoeveelheid inbreng die je het kind geeft. Teveel inbreng lijkt de creativiteit te bevorderen maak kan zorgen voor oppervlakkige resultaten. Het andere uiterste: een aangegeven product zo goed mogelijk uitvoeren of oefenen, heeft ook het risico dat de creativiteitsontwikkeling stagneer.

Waar zit het evenwicht tussen sturing van de docent en de inbreng van de leerling? Wanneer heeft een creatief proces kwaliteit?
De workshop biedt eenvoudige handvatten om direct mee aan de slag te gaan in je eigen groep. En laat zien hoe het creatieve proces een versterkende plek in het onderwijs kan aannemen.

Datum en tijd
De workshop staat gepland op maandag 21 januari 2019 van 15.30 tot 18.00 uur

De training wordt verzorgd door Karin Kotte en is gevalideerd voor het lerarenregister voor zowel 2 uur als 3 uur.

Let op
Deze training is een herhaling en werd eerder aangeboden door Cultuurkade op 7 februari 2018.