In the spotlight: Kunstvlieg

Kunst prikkelt de creativiteit en nieuwsgierigheid. En zeker in het project Kunstvlieg bij de KEG en Museum Jan Heestershuis in Schijndel. Actief kijken met je handen!


Kunst prikkelt de creativiteit en nieuwsgierigheid. Door kunst en cultuur leer je je wortels kennen en krijg je oog voor andere manieren van kijken naar de wereld om je heen. Het Museum Jan Heestershuis en de Kulturele Evenementengroep Schijndel, KEG, hebben een cultuureducatief project voor de bovenbouw van het basisonderwijs over ‘kijken naar kunst’ ontwikkeld: De Kunstvlieg. Lessen op school worden gecombineerd met een bezoek aan het museum én/of de KEG expo.

Tijdens de bezoeken worden in kleine groepjes activiteiten gedaan, zoals puzzelen met schilderijen, een kunstwerk restaureren en de leerlingen mogen zelf een tentoonstelling maken! Een project waarin kijken niet passief en saai is, maar juist actief en met je handen.

Dit project vindt plaats op twee locaties. Zowel in Museum Jan Heestershuis als in de KEG-ruimte in het Spectrum. Bij de KEG wordt ruimte gegeven aan jonge, hedendaagse kunstenaars. De tentoonstellingen zijn altijd actueel. Een mooie manier om leerlingen laagdrempelig in aanraking te brengen met kunst van nu. In het Heestershuis is aandacht voor Schijndelse kunstenaars Jan Heesters en Dorus van Oorschot. Daarnaast zijn er vaak exposities van tijdgenoten van Jan Heesters. De programma's op beide locaties vullen elkaar aan, maar zijn ook afzonderlijk te boeken.

Er zijn nog wat plekken open in het rooster dit schooljaar. Interesse in dit project? Boek dan via link (bezoek aan de KEG) of via link (bezoek museum Jan Heestershuis)