Spelletjes voor 5 minuten dramales

Cultuurkade ontdekte online dit leuke boekje met werkvormen voor 5 minuten spelletjes voor dramalessen van Meester in kunst.


Chantal Dalm, een van de auteurs van het (gratis) boekje '5 minuten spelletjes drama' vertelt op haar site het volgende:

Tijdens de Pabo en ook later als leerkracht merkte ik dat ik iets miste wanneer ik voor de klas stond. Ik begon met zoveel enthousiasme en plezier aan de opleiding, maar toch...Ik dacht veel plezier en voldoening uit een leven als juf te halen, Maar dat bleek niet helemaal te kloppen.
Wat ik miste? Vrijheid en de mogelijkheid al mijn creatieviteit kwijt te kunnen. Tijdens de opleiding haalde ik wel ontzettend veel plezier uit de dramalessen. Na de Pabo ging ik naar de theaterschool en daar viel alles op z'n plek.
Nu speel ik al meer dan 8 jaar jeugdtheater en geef ik theaterworkshops op scholen. Ik heb vrijheid, een creatief beroep en werk bijna dagelijks met kinderen! Aan de kinderen zie ik hoeveel plezier ze halen uit toneelspelen. Van leerkrachten hoor ik vaak hoe verrassend kinderen reageren tijdens een theaterworkshop. Opeens ontdekken kinderen kun creatieve talenten of vinden het gewoon heerlijk om even iemand anders te zijn.
Voor dit E-book heb ik de leukste dramaspelletjes voor je op een rij gezet. Voor groep 1 t/m groep 8. Ik wens jou en je klas veel plezier met toneelspelen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boekje? volg dan deze link

Bron: https://meesterinkunst.nl/