Al ben je bang, bang, bibbertjesbang...

Dat maakt niet uit! Want, zo leerden wij en alle leerlingen uit groep 1-2 op 10 januari, iedereen is wel eens bang. Zelfs de stoerste ridder!


Op 10 januari heette alle 550 kleuters van SKOPOS Schijndel samen met Cultuurkade Ridder Florian welkom in het Spectrum. Theatergroep Heer Otto speelde de voorstelling Ridder Florian drie keer in de nieuwe theaterzaal en daar was iedereen wel een beetje van onder de indruk. Van die nieuwe zaal: 'Wooh, mogen wij helemaal bovenin zitten?!' en van de voorstelling met een draak, woest woud, hertog en bediende Sigaar, ow nee! Gerard.

En wat een meerwaarde heeft zo'n mooie zaal, met goede tribune, bekwame technici en prachtig licht in vergelijking met een gymzaal of aula op school. Leerlingen waren verwonderd door theater. Na een lichtwisseling 'Hee, alles wordt blauw! Hoe kan dat?' en de betekenis in het verhaal 'Nu is het nacht!'. Van de regen die ridder Florian voelde, maar er niet echt was. Of toch wel een beetje? We hoorden de regen, zagen de regen en de leerlingen moesten zelf even goed voelen aan hun eigen hoofdof hij er echt was of niet. Compleet met licht, geluid en muziek is zo'n voorstelling ook best een beetje spannend. Niet alleen ridder Florian was bang, ook sommige leerlingen vonden het eng. Gelukkig zagen alle leerlingen hoe bang Herr De Lange was van de leeuw, en hoe de draak niet woest was, maar verdrietig en eenzaam een vriendje zocht. En hoorden ze dat sommge ouders en leerkrachten ook wel eens bang zijn.

Het geeft ook niet als je soms iets spannend vindt of bang bent, want van het oude vrouwtje diep in het woud hoorden we wat je dan moet doen. Zet je voeten neer, met je borst vooruit. Ben je bang, dat maakt niet uit! Adem goed in ... en UIT!

Er ging behoorlijk wat organisatie aan deze dag vooraf, want met het continuerooster was er niet veel ruimte om alle leerlingen op 1 dag de voorstelling te laten zien. In goede samenwerking met het Spectrum was alles om half 10 tip top voorbereid en konden we rest van de dag de 22 klassen ontvangen. Allemaal op tijd en allemaal met goede zin. Dank daarvoor, daardoor werd deze dag echt een feestje.

Ooievaar! Of zoals Gerard Ridder Florian verbeterde: au revoir! Oftewel, hopelijk tot ziens Ridder Florian!