Het ladderloze glazenwassersteam van start

Met de Kick-off op woensdag 16 januari is Kunstructeur 2019 van startgegaan. Leerkrachten van de groepen 1 en 2 lieten zich tijdens deze bijeenkomst van hun meest creatieve en technische kant zien.


Dit seizoen gaan de groepen 1-2 weer aan de slag met het kunst en techniek project Kunstructeur en werken de kleuters aan een ontwerp- en maakopdracht. De kinderen gaan een in-uitklap, vouwding maken. Er zijn inleidende oefeningen die dit jaar geinspireerd zijn op het ladderloze glazenwassersteam van Roald Dahls boek 'De griraffe, de peli en ik'.

Tijdens de kick off, maakten de leerkrachten kennis met het verhaal van waaruit de leerlingen gestimuleerd worden om tot een ontwerp te komen. Ook kregen de leerkrachten zelf een tweetal uitdagende opdrachten in een workshop waarbij een groot beroep werd gedaan op hun creatieve en techniesche vaardigheden. En ja hoor, de leerkrachten gingen als een speer aan de slag en binnen 20 minuten vlogen de meest technische en fantasierijke ontwerpen ons om de oren. Zie de afbeeldingen hiernaast.

De leerkrachten ontvingen verder nog veel tips en tricks om een goed vervolg te geven aan het ontwerpproces na de gastles door de kunstructeur docenten van Phoenix Cultuur. Ook werd de poster met lesmateriaal uitgereikt.  Wethouder Menno Roozendaal, die ook aanwezig was tijdens de kick-off, was onder de indruk van al die creativiteit.

Het educatieproject Kunstructeur biedt een sterke combinatie van Kunst en Techniek in de uitvoering. Elk jaar heeft dit educatieproject een uitdagend en actueel thema met verschillende invalshoeken. Dit vraagt om een creatieve benadering van docenten en leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren. Dit jaar is het thema: In the pocket- een broekzakidee. Een goed idee zit soms in een klein hoekje. Wat heb je nodig of zou je altijd bij je willen hebben? Technisch, mooi of super handig? Bedenk een idee dat groot en klein is tegelijk. Maak het opblaasbaar, uitklapbaar, uitschuifbaar, op- of invouwbaar of gewoon heel compact. Zorg dat wat voor jou onmisbaar is, makkelijk meeneembaar wordt Laat je inspireren door kunst, design of de natuur. Ontwerp iets om in te verblijven of om te overleven, om te communiceren of om gewoon altijd bij je te hebben. Verken de grenzen en de mogelijkheden van wat in de pocket past. Noodzaak of vermaak. Ontwerp en voer het uit op ware grootte. De meest technische, gekste, actueelste en ontroerendste ontwerpen komen in aanmerking voor de In the Pocket- award.

Informatie over de afsluitende expositie volgt nog.