Mankind in Veghel

Op 11-12-13 febuari ontvingen we ruim 800 leerlingen uit groep 5-6 bij de nieuwste dansvoorstelling van De Stilte: Mankind. "Een voorstelling waar veel volwassenen voor zouden terugschrikken: abstracte dans op jazzmuziek, help! Maar kinderen dus niet".


Mankind kreeg onlangs 4 en 5 sterren van NRC en Volkskrant. Wij kijken er naar uit!

"Muisstil kijken jonge bezoekers naar Mankind van het jeugddansgezelschap De Stilte. Twee danseressen en een danser schuiven telkens met een enorme hoeveelheid boeken. Op live jazzmuziek. De drie stapelen boeken op elkaar tot het onvermijdelijke geschiedt: de boel kiepert om. Als de vloer bezaaid ligt met boeken, legt de danser ze als een paadje op een rij en puzzelt een danseres er een eiland van. Vervolgens trekken ze een slingerende muur op, waarmee de andere danseres (tijdelijk) wordt buitengesloten. Maar de drie werken ook samen, als een geoliede boekendoorgeefmachine. Wat een lef om zo de ontwikkeling van de mensheid te verbeelden. Voor kinderen een grappig, intrigerend spel, voor volwassenen een symbolische verhandeling. Knap." Het hele artikel van NRC lees je hier.

Leerlingen fluitsterend tijdens de voorstelling:

  • "Pfoe, daar moet je sterk voor zijn."

  • "Het zou wel leuk zijn als er een komiek bij zou zijn." (om vervolgens te schuddebuiken van het lachen over iets nieuws wat ze zagen op het podium)

  • "Kijk, dit had je niet kunnen bedenken. Het is geen voorspelbare voorstelling!"

Mankind is onderdeel van Cultuurkade's Kunstmenu, waar alle scholen in Veghel aan deelnemen. Mankind werd gespeeld in Theater De Blauwe Kei. Ook drie basisscholen uit Sint-Oedenrode waren van de partij.