Pabo springt in OMG avontuur

Studenten van Pabo Veghel dompelen zich de komende weken onder in het aanbod van Operatie Market Garden en maken waardevolle leeractiviteiten bij levensverhalen.


Na de een eerste introductie door Cultuurkade zochten de studenten hun weg in het lesmateriaal en aanbod wat wij onlangs open stelden aan alle scholen in Meierijstad. "Interessant wat je met morele dilemma's kunt doen in de klas", "Ik ga op mijn stageschool vragen of ik al lessen mag uitproberen in groep 7-8", "We willen geschiedenis met aardrijkskunde verbinden: hoe vind je je weg na een dropping?". Dat belooft veel moois!

Tijdens de eerstvolgende lessen Taal, Beeldende vorming en Geschiedenis onderzoeken de studenten manieren om levensverhalen te verwerken in leeractiviteiten. Kernwoorden daarbij zijn: Betekenisvol onderwijs,  Emotie,  Beleven actueel  thema, Verbinding met hier-en-nu, Eigenheid van het vak.

Maar eerst natuurlijk een inspiratieles waarin een levensverhaal wordt verteld. Mevrouw Wolf vertelt aan H1 haar onderduikervaringen zoals ze dat in september en oktober 2019 ook in een aantal groepen 7-8 gaat doen. En Peter Brouwer vertelt P1 over zijn ervaringen in een Jappenkamp op zeer jonge leeftijd.

Pabo Veghel biedt medio mei de door studenten gemaakte leskaarten aan t.b.v. de website van Cultuurkade. Zo kunnen de lessen gebruikt worden door de leerkrachten van de groepen 7-8 die met Operatie Market Garden gaan werken.
Daarnaast tipten we de studenten om dit najaar een bijdrage te leveren bij de uitvoering van lessen en activiteiten op hun stageschool. Ben je zo'n stageschool? Bevraag de studenten gerust!