Onderwijs in de vorm van een Escaperoom

'Leren in de 21e eeuw en 21st Century Skills' organiseert een verdiepingsdag Escaperoom Onderwijs, om je een dag lang te verdiepen in de diverse mogelijkheden van escaperooms in je eigen onderwijspraktijk.


Een Verdiepingsdag Escaperoom Onderwijs om je een dag lang te verdiepen in de diverse mogelijkheden van escaperooms in je eigen onderwijspraktijk. Dat kan tijdens een speciaal daartoe ontwikkelde Verdiepingsdag Escaperoom Onderwijs. De populariteit van escaperooms is groot, op steeds meer plaatsen ontstaan ze, de belangstelling is enorm. Dat biedt kansen om deze uitdagende omgevingen ook specifiek voor onderwijs te ontwikkelen en in te zetten. Ze kunnen bijdragen aan zowel het verwerven van kennis als het ontwikkelen van 21st century skills.

De Verdiepingsdag Escaperoom Onderwijs is enerzijds zo ontworpen dat deelnemers inzichten ontwikkelen in welke elementen van belang zijn voor een goede werking van een escaperoom. Je ontvangt daarnaast informatie over hoe je zelf voor je groep een escaperoom kan maken of hoe je leerlingen kan begeleiden in het zelf maken van een eigen escaperoom.

Naast deze handvatten en inzichten ga je aan de slag met de vertaalslag naar je eigen praktijk. Aan het eind van de dag heb je een zelf ontwikkelde escaperoom (grotendeels) klaar of heb je een leerarrangement of andere leeractiviteiten ontworpen waarlangs leerlingen zelf een escaperoom kunnen bouwen.

De Verdiepingsdag Escaperoom Onderwijs wordt zowel op locatie verzorgd als op landelijke dagen in Utrecht. Klik hier voor meer meer informatie

Foto en bron: nieuwsbrief 21st centrury skills