PietertjesPad Vught gelanceerd

In Vught is een uniek erfgoedproject van start gegaan: Het PietertjesPad, het is een speelse speurtocht voor kinderen èn gemaakt dóór kinderen èn overdraagbaar.


Op woensdagochtend 19 juni opende wethouder Toine van de Ven samen met 85 schoolkinderen het Pietertjespad, de nieuwe Vughtse erfgoedspeurtocht.
Het was een unieke gebeurtenis want het is in Nederland het eerste pad ‘voor kinderen, door kinderen’. Daarmee geldt het als voorbeeldproject voor Brabant.

Het Pietertjespad is een speelse en leerzame erfgoedspeurtocht voor kinderen. Het is gemaakt door kinderen van groep 7 van OBS De Springplank, juf Vera en in samenwerking met het Vughts Museum, Sas Illustraties en DePetrus. Het project wordt ondersteund door Plaza Cultura, Gemeente Vught en Erfgoed Brabant.

Bij de lancering van het pad op 19 juni wandelden 85 kinderen mee, van basisschool De Springplank en obs de Piramide. Om 9u00 was er een aftrap bij de put voor De Petrus, waarna de kinderen met genodigden het PieterjesPad wandelden.

Voorbeeldproject
De methodiek waarmee het project tot stand kwam is overdraagbaar. Dus heb jij interesse in een soortgelijke speurtocht, neem dan contact op met Cultuurkade, dan gaan we kijken hoe we het project naar Meierijstad kunnen vertalen.

Bron: Nieuwsbrief Plaza Cultura