Staat jouw deur op een kiertje?

Mooi, dan kan ons cadeautje binnenkomen! Cultuurkade trakteert elke leerkracht uit het basisonderwijs in Meierijstad op twee kaartjes voor Beholders; documentary dialogues. Kom jij ook?


Van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober vindt de eerste editie van Beholders; documentary dialogues plaats. Een vierdaags documentairefestival op meer dan 20 locaties in Meierijstad.

Bij Cultuurkade houden we van documentaires, omdat ze kunnen inspireren, verrassen, confronteren en verwonderen. Allemaal werkwoorden die bij kunst horen! Tijdens het bekijken van een documentaire zie je de wereld door de ogen van iemand anders. De maker neemt je mee en laat je een stukje van zijn werkelijkheid zien, dat je anders niet gekend had. De wereld is zo divers en zoveel rijker, groter, verschrikkelijker en mooier dan we vaak denken in ons dagelijks leven. Een documentaire opent de deur naar zo’n onbekend stuk wereld.

Wij nodigen jullie graag uit zo’n deur eens te openen. De deur staat al op een kiertje, want Cultuurkade geeft elke leerkracht uit het basisonderwijs in Meierijstad twee kaartjes cadeau. Geen lezing, training of workshop waar je de volgende dag in de klas meteen mee aan de slag kan. Het is een traktatie, voor jou en iemand die je graag mee wilt nemen. Een verhaal, om het verhaal én om het sociale aspect, het contact met de maker, met de wereld en met de mensen om je heen.

Beholders; documentary dialogues toont de documentaires in een gemoedelijke setting. Na afloop van de film volgt een interview en een Q&A met een gast. Dat is de documentairemaker, de regisseur of iemand die bekend is met het onderwerp. Het drankje na de Q&A zit bij het kaartje inbegrepen. Zodat je alle ruimte hebt om samen nog even na te praten.

Nieuwsgierig? Struin eens door het programma op de website en zoek een onderwerp uit dat je prikkelt. Je leest daar ook onze persoonlijke tips, mocht je zelf geen keuze kunnen maken.

Heb je een documentaire uitgekozen? Mail je naam, mailadres, film en gewenste datum dan uiterlijk woensdag 9 oktober naar info@cultuurkade.nl. Wij zorgen ervoor dat je de e-tickets in je mailbox krijgt.