Drukste week ooit!

Deze week van maandag 16 tot en met 20 september is de drukste week van Cultuurkade ooit! Bijna 4000 leerlingen nemen deze week deel aan een activiteit georganiseerd door Cutluurkade


Om precies te zijn nemen er alleen al deze week 3946 leerlingen deel aan een van de vele activiteiten die wij organiseren rondom Operatie Market Garden.
Misschien vraag je je af wat die dan zoals doen?

  • Ruim 2700 leerlingen bezoeken het basecamp in Eerde, waar ze door een grote groep van vrijwilligers worden ontvangen en rondgeleid.
  • Dinsdag 17 september gaan een kleine 500 leerlingen naar de Noordkade, waar ze eerst in de Blauwe Kei een documentaire gaan bekijken en vervolgens in gesprek mogen met veteranen uit WO2, dat is natuurlijk wel heel bijzonder om verhalen uit de monden van onze bevrijders zelf te mogen horen.
  • Ook bezoeken veel groepen de expositie over de Onderduikkinderen van tante Zus in Bibliotheek Veghel of gaan leerlingen in Odendaal in gesprek met ouderen over de dillema's van Koos van Schaik.
  • Weer andere leerlingen verwerken hun ervaringen in muziek, dans of beeldend bij lessen van Phoenix Cultuur over 'verborgen herinneringen'.
  • En dan is er ook nog de premiere van de speciale voorstelling 'Van horen zeggen', waarin Ren√© Hildesheim waargebeurde verhalen heeft bewerkt tot een po√ętische voorstelling.

Kortom een fantastische week voor de leerlingen van groep 7-8 en voortgezet onderwijs in Meierijstad.
Bij deze een enorm compliment aan alle partijen en vrijwilligers die bij de organisatie betrokken zijn. Mede door hun inzet zijn wij in staat dit alles te organiseren.