Reis door de tijd in eigen dorp

Maandag 16 september deden veel Rooise groepen 7 en 8 mee met de re-enactmentwandeling van de Klondikes, een belevenis die indruk maakte!


Op vier locaties in het centrum van Sint-Oedenrode kregen de leerlingen verschillende activiteiten, waaronder een exercitie training en een communicatiepost. Op een cruciale oversteek via één van de bruggen werden de groepen zelfs begeleid door soldaten die de weg veilig stelden. Het was wel van belang om heel stil te zijn en goed de orders op te volgen, voor eigen veiligheid. De re-enactors van United Re-enactors hebben de kinderen een onvergetelijke tocht door hun eigen dorp en verleden bezorgd. "Een interessante, spannende, boeiende, 'gevaarlijke' en bovenal indrukwekkende reis door de tijd!", aldus een van de leerkrachten.

Re-enactmentgroep de Klondikes organiseerde de wandeling namens United Re-enactors. United Re-enactors is een samenwerkingsverband van verschillende Amerikaanse Airborne re-enactmentgroepen uit Nederland. Deze groepen waarmee de Klondikes samenwerken zijn onder andere Band of Brothers, Triple A, Dutch Deuces en ETOR 40 – 45.